🎁 Trvanlivost produktů minimálně do 4/2026 - nakupujte dárky s předstihem🎄

Linecké cukroví jako od babičky

Linecke cukrovi recept – krehke slepovane pecivo s marmeladou – Via Delicia
Linecké cukroví (klasika s marmeládou)

Linecké cukroví patří ke klasikám českých Vánoc a není se čemu divit. Fotogenický vzhled a úžasná kombinace sladkého těsta a kyselkavé marmelády je nedostižná.

Při vybírání náplně se nebojte experimentovat. Klasikou zůstává džem z červeného rybízu nebo malinový džem, ale za vyzkoušení rozhodně stojí i výraznější rakytníkový, dřínkový džem, nebo zavařenina ze smrkových výhonků.

 

Počet 24 kusů (slepované)
Čas ~90 min (včetně odležení)
Náročnost snadné
Kolik kusů: 24

Co budete potřebovat

  • 210 g hladké mouky
  • 140 g másla
  • 70 g moučkového cukru
  • 2 ks žloutků
  • 10 g vanilkového cukru (≈ 1 sáček)
  • 5 ml citronové šťávy
  • džem na spojení podle chuti

Může se vám hodit

##PRODUCT-WIDGETS-40860##

Postup

1
Vše nechte temperovat na pokojovou teplotu. Mouku a moučkový cukr prosejte, hrudky rozmělněte. Přidejte měkké máslo, žloutky, vanilkový cukr a citronovou šťávu.
2
Vše ručně propracujte do hladkého, nelepivého těsta. Utvořte kouli, zabalte do fólie a dejte vychladit min. 1 hodinu (ideálně přes noc).
3
Těsto rozdělte na části a postupně vyvalujte (podsypávejte moučkovým cukrem). Vyválejte na 2–3 mm a vykrajujte tvary.
4
Pečte při 180 °C asi 10 minut dozlatova. Nechte vychladnout, poté slepujte džemy Via Delicia. Pro krásný vzhled pocukrujte vrchní díl před slepením.

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

x