Nakládaná červená cibule

Nakládaná červená cibule
Nakládaná cibule je výborným doplňkem do burgerů, sendvičů, baget nebo k mexickým a orientálním pokrmům. Připravuje se rychle a jednoduše – základní recept můžete snadno upravit podle chuti. Stačí přidat chilli papričku, čerstvě mletý pepř nebo třeba kari koření pro exotický nádech inspirovaný indickou kuchyní.
Na domácí nakládání zeleniny doporučujeme použít menší zavařovací sklenice typu chřestovek. Jsou úzké, skladné a v lednici nezaberou téměř žádné místo.
##PRODUCT-WIDGETS-40580##
Počet porcí cca 3 sklenice (200 ml)
Čas ~20 min příprava + 1 den odležení
Náročnost snadné
Počet porcí: 3 sklenice
Ingredience
- 0,75 kg červené cibule
- 300 ml vody
- 240 ml jablečného octa
- 4 lžíce třtinového cukru
- 2 lžíce soli
Postup
1
Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká půlkolečka.
2
V rendlíku svařte vodu s octem, přidejte cukr a sůl, promíchejte a nechte krátce přejít varem.
3
Cibuli naskládejte do čistých suchých sklenic a přelijte ještě horkým rozvarem.
4
Uzavřete víčkem a nechte vychladnout. Uchovávejte v lednici. Už druhý den můžete ochutnat – vždy však používejte čistý příbor.
Může se vám hodit
##PRODUCT-WIDGETS-40871##
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář