Kadeřávek je zimní stálice — sklízet ho můžete celou zimu a krásně zpestří zimní jídelníček. Patří mezi košťáloviny, je bohatý na vlákninu, minerály (fosfor, vápník, draslík) a vitaminy skupiny B, C i provitamin A.
Listy se hodí do polévek, pyré i smoothie, nebo jako rychlá příloha. Před zpracováním odřízněte tuhé řapíky a silná žebra, listy dobře omyjte ve studené vodě a krátce povařte v mírně osolené vodě (10–15 min). Poté nasekejte nadrobno a prohřejte s máslem, dochuťte solí a pepřem.
##PRODUCT-WIDGETS-40577##
Co budete potřebovat
- 200 g kadeřávku (očištěné listy bez stonků a silných žeber)
- 140 g loupaných mandlí
- 14 lžic olivového oleje
- 0,5 lžičky čerstvě drceného pepře
- 0,5 lžičky sušeného česneku
- 0,5 lžičky soli
- 80 g strouhaného parmazánu
Postup