🎁 Trvanlivost produktů minimálně do 4/2026 - nakupujte dárky s předstihem🎄

Pesto z kadeřávku

Pesto z kaderavku domaci Via Delicia – recept
Pesto z kadeřávku

Kadeřávek je zimní stálice — sklízet ho můžete celou zimu a krásně zpestří zimní jídelníček. Patří mezi košťáloviny, je bohatý na vlákninu, minerály (fosfor, vápník, draslík) a vitaminy skupiny B, C i provitamin A.

Listy se hodí do polévek, pyré i smoothie, nebo jako rychlá příloha. Před zpracováním odřízněte tuhé řapíky a silná žebra, listy dobře omyjte ve studené vodě a krátce povařte v mírně osolené vodě (10–15 min). Poté nasekejte nadrobno a prohřejte s máslem, dochuťte solí a pepřem.

Doporučené sklenice Weck

 ##PRODUCT-WIDGETS-40577##

Počet porcí 1 dávka
Čas ~20 min
Náročnost snadné
Počet porcí: 1 dávka

Co budete potřebovat

  • 200 g kadeřávku (očištěné listy bez stonků a silných žeber)
  • 140 g loupaných mandlí
  • 14 lžic olivového oleje
  • 0,5 lžičky čerstvě drceného pepře
  • 0,5 lžičky sušeného česneku
  • 0,5 lžičky soli
  • 80 g strouhaného parmazánu

Postup

1
Očištěné listy kadeřávku spařte pár vteřin v osolené vroucí vodě (omezí bakterie a šednutí barvy). Nechte okapat a nahrubo pokrájejte.
2
Mandle nasucho opražte na pánvi do zlata a nechte krátce zchladnout.
3
V mixéru rozsekejte kadeřávek, přidejte mandle, olivový olej, parmazán, pepř, česnek a sůl a rozmixujte do požadované konzistence. Je-li pesto husté, přidejte olivový olej.
4
Pesto uložte do skleniček Weck a uchovávejte v ledničce (cca 4 dny). Skvělé k těstovinám, steakům nebo k našim paštikám.
Může se vám hodit
##PRODUCT-WIDGETS-40882##

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

x