Pesto z kadeřávku
Pesto z kadeřávku
Kadeřávek je zimní stálice — sklízet ho můžete celou zimu a krásně zpestří zimní jídelníček. Patří mezi košťáloviny, je bohatý na vlákninu, minerály (fosfor, vápník, draslík) a vitaminy skupiny B, C i provitamin A.
Listy se hodí do polévek, pyré i smoothie, nebo jako rychlá příloha. Před zpracováním odřízněte tuhé řapíky a silná žebra, listy dobře omyjte ve studené vodě a krátce povařte v mírně osolené vodě (10–15 min). Poté nasekejte nadrobno a prohřejte s máslem, dochuťte solí a pepřem.
##PRODUCT-WIDGETS-40577##
Počet porcí: 1 dávka
Co budete potřebovat
- 200 g kadeřávku (očištěné listy bez stonků a silných žeber)
- 140 g loupaných mandlí
- 14 lžic olivového oleje
- 0,5 lžičky čerstvě drceného pepře
- 0,5 lžičky sušeného česneku
- 0,5 lžičky soli
- 80 g strouhaného parmazánu
Postup
1
Očištěné listy kadeřávku spařte pár vteřin v osolené vroucí vodě (omezí bakterie a šednutí barvy). Nechte okapat a nahrubo pokrájejte.
2
Mandle nasucho opražte na pánvi do zlata a nechte krátce zchladnout.
3
V mixéru rozsekejte kadeřávek, přidejte mandle, olivový olej, parmazán, pepř, česnek a sůl a rozmixujte do požadované konzistence. Je-li pesto husté, přidejte olivový olej.
4
Může se vám hodit
##PRODUCT-WIDGETS-40882##
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář