Rychlá játrová paštika
Játrová paštika
Máte chuť na poctivou domácí paštiku? Z pár základních surovin a bez složitého postupu si ji zvládnete připravit sami. Skvělá na čerstvý chléb, ideální do skleniček WECK a hotová během chvilky.
##PRODUCT-WIDGETS-40607##
Počet porcí: 6 ( celkem 600 g )
Co budete potřebovat
- 300 g vepřových jater
- 200 g cibule
- 100 g vepřového sádla
- paštikové koření (dle chuti)
- sůl (dle chuti)
Může se vám hodit
##PRODUCT-WIDGETS-40867##
Postup
1
Na sádle zpěňte cibuli nakrájenou na hrubší kousky.
2
Přidejte pokrájená, odblaněná játra, lehce osolte/okořeňte a zvolna duste, až budou na řezu dobře povařená.
3
Nechte zchladnout na pokojovou teplotu, dolaďte sůl a koření a ponorným mixérem rozmixujte na jemnost, kterou máte rádi.
4
Hotovou hmotu vlože do skleniček, uzavřete a dejte do lednice (cca týden).
5
Pro delší trvanlivost můžete skleničky zavařit 1 hodinu ve vodní lázni. Plňte max. do 3/4 objemu, ať nevybublá; i pak skladujte v chladu (až 4 týdny).
Vyzkoušejte také naši Játrovou paštiku s restovanou cibulkou.
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář