🎁 Trvanlivost produktů minimálně do 4/2026 - nakupujte dárky s předstihem🎄

Rychlá játrová paštika

jatrova pastika recept z veprovych jater cibule a sadla do sklenice weck
Játrová paštika

Máte chuť na poctivou domácí paštiku? Z pár základních surovin a bez složitého postupu si ji zvládnete připravit sami. Skvělá na čerstvý chléb, ideální do skleniček WECK a hotová během chvilky.

Doporučené sklenice Weck
##PRODUCT-WIDGETS-40607##
Počet porcí 6 porcí (600 g)
Čas ~30 min
Náročnost snadné
Počet porcí: 6  ( celkem 600 g )

Co budete potřebovat

  • 300 g vepřových jater
  • 200 g cibule
  • 100 g vepřového sádla
  • paštikové koření (dle chuti)
  • sůl (dle chuti)

Může se vám hodit

##PRODUCT-WIDGETS-40867##

Postup

1
Na sádle zpěňte cibuli nakrájenou na hrubší kousky.
2
Přidejte pokrájená, odblaněná játra, lehce osolte/okořeňte a zvolna duste, až budou na řezu dobře povařená.
3
Nechte zchladnout na pokojovou teplotu, dolaďte sůl a koření a ponorným mixérem rozmixujte na jemnost, kterou máte rádi.
4
Hotovou hmotu vlože do skleniček, uzavřete a dejte do lednice (cca týden).
5
Pro delší trvanlivost můžete skleničky zavařit 1 hodinu ve vodní lázni. Plňte max. do 3/4 objemu, ať nevybublá; i pak skladujte v chladu (až 4  týdny).

Vyzkoušejte také naši Játrovou paštiku s restovanou cibulkou.

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

x