Rychlá pomerančová marmeláda

Pomerančová marmeláda
Hořkosladká pomerančová marmeláda je zimní klasika, která provoní kuchyň i náladu. Ze sevilských pomerančů získá plnou chuť a krásnou barvu — skvělá na křupavý toast, do dezertů i k sýrům.
##PRODUCT-WIDGETS-40586##
Počet porcí: – porcí
Co budete potřebovat
- 1000 g pomerančů v bio kvalitě (nejlépe sevillské)
- 750 g krupicového cukru
- 20 g pektinu
- 50 ml citronové šťávy
- pitná voda (na spaření kůry a podlití, dle potřeby)
Postup
1
Pomeranče důkladně omyjte. Oranžovou kůru nařežte škrabkou na jemné nudličky a krátce spařte ve vroucí vodě. Bílou kůru odstraňte, aby marmeláda nebyla hořká. Dužinu nakrájejte, pecky dejte do plátýnka (obsahují přírodní pektin).
2
V hrnci podlijte ovocem a kůrou troškou vody a vařte zvolna ~20 minut, až se ovoce rozvaří. Přidejte polovinu cukru a za míchání provařte. Vmíchejte citronovou šťávu.
3
Zbylý cukr smíchejte s pektinem a rychle vmíchejte do horké marmelády. Vařte už jen 2–3 minuty, stále míchejte. Otestujte želírování (kapka na studeném talířku).
4
Horkou marmeládu plňte do čistých suchých sklenic, ideálně do džemovek Weck. Zavařujte 15 minut na 80 °C. Vychlaďte dnem vzhůru, skladujte v chladu a temnu.
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář