Silvestrovské koktejly s bylinnými sirupy

Naše bylinné sirupy můžete využít v létě do osvěžujících limonád, ale i v zimě do čajů pro marody a usmrkánky. Aby to ale nebyla jen taková “nuda”, vyzkoušeli jsme je přidat i do koktejlů a máme tu recepty třeba pro silvestrovskou noc.

AdobeStock_252451376

Vánoční citrusový koktejl s bezovým sirupem

Na 4 drinky:
200 ml vodky
50 ml bezového sirupu
200 ml džusu z červeného pomeranče
200 ml mandarinkového džusu
60 ml sody
snítka rozmarýnu
jahody na ozdobení

Ve větším džbánu smícháme všechny tekuté ingredience a dáme vychladit do ledničky. Do skleniček Weck nakrájíme plátky citronů, jahod a zalijeme připraveným koktejlem. Můžeme přidat led.

Hugo

Na 4 drinky:
400 ml prosecca
200 ml sody
10 ml bezového sirupu (2 velké panáky)
čerstvá máta
půlka limetky

Ve větším džbánu lehce pomačkejte mátu, aby se uvolnily esence. Přidejte všechny tekuté ingredience a dejte vychladit. Hugo se podává ve vinných skleničkách s ledem. Může se ještě zakápnout trochou šťávy z limetky.

Lesní grog ze smrkového sirupu

Na 1 šálek grogu:
1 panák kvalitního rumu
1-2 lžičky sirupu ze smrkových výhonků
horká voda
šťáva z půlky pomeranče
plátky citronu a pomeranče na ozdobení

Panáka rumu zalijeme horkou (ne vařící!) vodou, přidáme plátek citronu, šťávu z pomeranče a 2 lžičky sirupu. Podáváme horké.

 

 

x

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení