Tři lahodné horké nealkoholické nápoje plné vitamínů a chutí

3 horké nealko nápoje z džemů: brusinka • ostružina • rakytník
Rychlé horké nápoje, které zahřejí a voní zimou. Z našich džemů a sirupů vykouzlíte během pár minut brusinkový punč, ostružinový „svařený“ nápoj a rakytníkový punč s malinami.
Doporučené sklenice Weck
##PRODUCT-WIDGETS-40576##
Jak na horké nealko nápoje z džemů
Nápoje jen ohřejte a promíchejte – nevařte je dlouho, ať si vitamíny a aroma zůstanou. Nakonec přidejte naše tekuté koření (nebo na svařák), které se v horku krásně rozvoní. Sladkost a kyselost dolaďte množstvím tekutého koření a citronové šťávy.
Brusinkový punč (nealko)
Počet porcí cca 4 porce
Čas 10 minut
Náročnost snadné
Počet porcí: 4 porce
- 50 g brusinkového džemu
- 500 ml jablečného moštu
- 500 ml vody
- šťáva z 0,5 citronu
- 2 lžíce tekutého koření na punč (nebo dle chuti)
- 1 lžíce hruškového kompotu s jeřabinami na porci
1
V hrnci smíchejte mošt, vodu a brusinkový džem. Pomalu ohřejte téměř k varu.
2
Stáhněte z ohně, vmíchejte tekuté koření a dochuťte citronovou šťávou.
3
Do každého šálku přidejte 1 lžíci kompotu, zalijte horkým nápojem a promíchejte.
Ostružinový „svařený“ nápoj
Počet porcí cca 4 porce
Čas 10 minut
Náročnost snadné
Počet porcí: 4 porce
- 50 g ostružinového džemu bez semínek
- 2 hrušky (na kostičky)
- 500 ml hruškového džusu
- 500 ml vody
- šťáva z 0,5 citronu
- tekuté koření na svařák (dle chuti)
1
Smíchejte džus, vodu, džem a kostičky hrušky. Ohřejte k varu a jen krátce provařte.
2
Stáhněte, dochuťte tekutým kořením a citronovou šťávou. Podávejte horké.
Rakytníkový punč s malinami
Počet porcí cca 3 porce
Čas 8–10 minut
Náročnost snadné
Počet porcí: 3 porce
- 50 g rakytníkového džemu
- 50 g malinového džemu bez semínek
- 500 ml jablečného moštu
- 200 ml vody
- šťáva z 1 citronu
- tekuté koření na punč (dle chuti)
1
V hrnci smíchejte džemy, mošt a vodu. Ohřejte těsně pod bod varu, nevařte.
2
Přidejte citronovou šťávu, dolaďte tekutým kořením, promíchejte a podávejte horké.
Může se vám hodit
##PRODUCT-WIDGETS-40869##
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář