🎁 Trvanlivost produktů minimálně do 4/2026 - nakupujte dárky s předstihem🎄

Zabíjačková paštika s pečeným masem

zabijackova pastika domaci recept veprove jatra plec bucek ve sklenici weck
Zabijačková paštika

Pokud patříte mezi milovníky poctivých domácích paštik, určitě oceníte recept na zabíjačkovou paštiku z čerstvého vepřového masa a jater. Výsledná chuť je srovnatelná s tradiční zabíjačkou – sytá, voňavá a dokonale vyvážená.

Ať už ji podáváte s čerstvým chlebem nebo na topince, jedno je jisté: nejlepší paštika je ta, kterou si uděláte doma. Bez kompromisů, z kvalitních surovin a přesně podle své chuti.

Doporučené sklenice Weck
##PRODUCT-WIDGETS-40607##

Počet paštik cca 10 (2000 g)
Čas ~2 h
Náročnost střední
Množství: 10 ks ( 2000 g )

Co budete potřebovat

  • 500 g vepřových jater
  • 500 g vepřové plece
  • 500 g vepřového bůčku
  • 3 ks cibule
  • 2 ks vejce
  • 1 ks mrkev
  • 12 ks stroužků česneku
  • 15 g sádla
  • koření: muškátový oříšek, muškátový květ, skořice, pepř, sůl (dle chuti)

Může se vám hodit

##PRODUCT-WIDGETS-40865##

Postup

1
Vepřovou plec a bůček nakrájejte na kostky, osolte a opepřete. Rozprostřete do pekáče a pečte na 160 °C cca 30 minut (jen do poloměkka). Výpek nevylévejte.
2
Dvě cibule a mrkev nakrájejte nadrobno a orestujte na sádle dozlatova. Nechte zchladnout, spojte s upečeným masem a 2× pomelete.
3
Játra omyjte a spolu s jednou cibulí a česnekem také 2× umlňte. Smíchejte s masovou směsí, přidejte vejce, výpek a koření. Důkladně prošlehejte do hladka.
4
Plňte do zavařovacích sklenic WECK a na povrch přidejte lžíci sádla. Nechte cca 2 cm volného místa pod víčkem. Zavíčkujte a zavařujte na 85 °C 60 min. V lednici vydrží zhruba 14 dnů.

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

x