Zavařené pečené maso

Domácí zavařená vepřovka
Zavařování masa patří k nejtradičnějším způsobům, jak uchovat maso bez mrazáku a bez zbytečných konzervantů. Pokud teprve začínáte, pečená vepřovka je ideální volba: příprava je jednoduchá a výsledek skvělý – šťavnaté maso ve vlastní šťávě, které využijete kdykoliv potřebujete mít něco „v záloze“.
Chutná výborně za studena s čerstvým chlebem a cibulí, ale poslouží i jako základ do rychlých omáček, masových směsí nebo k těstovinám. Na zavařování doporučujeme vyšší „masové“ sklenice 580–850 ml, ideálně osvědčené sklenice WECK.
##PRODUCT-WIDGETS-40581##
Počet porcí: 6 sklenic
Co budete potřebovat
- 1 kg vepřové plece
- 1 kg vepřového bůčku
- 20 g soli
- 50 g sušeného česneku
- 20 g drceného kmínu a pepře
- cca 300 ml vody na podlití
Postup
1
Maso nakrájejte na kostky cca 3 cm. Okořeňte solí, pepřem, drceným kmínem a sušeným česnekem, promíchejte.
2
Přendejte do pekáče s víkem, podlijte cca 300 ml vody a pečte při 220 °C asi 20 min. Poté snižte na 150 °C a pečte do změknutí; dle potřeby podlévejte.
3
Ještě teplé maso rozdělte do čistých zavařovacích sklenic (cca do ¾ výšky) a zalijte výpekem.
4
Okraje sklenic pečlivě otřete, zavíčkujte a zavařujte při 100 °C po dobu 1 hodiny. Po vychladnutí skladujte v chladu a temnu.
Může se vám hodit
##PRODUCT-WIDGETS-40872##
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář