Pod tímto tajuplným názvem se schovává okurkový salát naložený v nálevu z octa a koření.
Je opravdu úžasný ke grilovanému masu, do hot dogů a hamburgerů. Jednoduše v něm upotřebíte nadúrodu
salátových nebo polních okurek a blýsknete se před známými neotřelým doplňkem na grilovačky.
Okurky a cibuli nakrájíme na kolečka a ve velké míse promícháme se solí. Zakryjeme a
necháme minimálně 3 hodiny odpočívat. Sůl nám ze zeleniny vytáhne přebytečnou vodu, kterou poté slijeme.
Mačkáním ještě okurky zbavíme další tekutiny.
V rendlíku si svaříme ocet s cukrem a kořením, není nutné, aby směs vřela. Zalijeme okurkovou
směs v míse a pořádně promícháme. Plníme do zavařovacích sklenic
Weck a zavíčkujeme. Nezapomeňte, že pro každou várku je lepší použít
novou gumičku . Zavařujeme na 70°C cca 20 minut.
Tuto výtečnou směs podávejte ke grilovanému masu, sýru, do hot-dogů nebo hamburgerů.