home

Bylinkové máslo

Doba přípravy 15 minut
Náročnost nízká
Počet porcí 5

Bylinkové máslo je jednoduchá delikatesa, která posune váš pokrm do gastronomických výšin. Jednoduše ji pak už neodoláte.

Másla jsou výborná k pečeným masům, ke steakům, bramborám, zelenině, rybě nebo jen tak namazaném na čerstvém pečivu. Teď na jaře se skvěle hodí k jehněčím pečínkám nebo k baby kuřátkám.

Využijte sezónních jarních bylinek, které jsou zrovna plné chuti a namixujte si vlastní chuť. My doporučujeme chuťově výrazný medvědí česnek, pažitku, šalvěj, bazalku, oregano nebo jiné. Můžete také přimíchat česnek, papriku, kari nebo houbové koření. Fantazii a chuti se meze nekladou.

A jak na to?

Klasické máslo musíte nechat před zpracováním dobře povolit, vytáhněte jej i několik hodin předem. Smíchejte s nasekanými bylinkami, trochou soli, případně přidejte další koření. Ochutnávejte a dochucujte!

Změklé máslo potom dejte do skleniček a nechte opět ztuhnout. V ledničce vydrží do doby trvanlivosti použitého másla, případně můžete po malých porcích zamrazit.  Aby pak máslo na slavnostní tabuli i krásně vypadalo, použijte skleničky Weck.

Co budete potřebovat
  • máslo
  • čerstvé bylinky (dle chuti) 
  • sůl 
  • koření (pepř, houbové koření)
  • česnek
  • Vyzkoušejte také
    Doba přípravy50 minut
    Náročnostsnadná
    Počet porcí7
    celý recept
    Doba přípravy20 minut
    Náročnostnízká
    Počet porcí10
    celý recept


    Související produkty
    Novinka
    Minimální odběr 6 ks
    30 Kč s DPH
    Skladem
    Přidat do košíku
    Novinka
    Minimální odběr 6 ks
    28 Kč s DPH
    Skladem
    Přidat do košíku
    Minimální odběr 6 ks
    35 Kč s DPH
    Skladem
    Přidat do košíku
    farmářské trhy
    vše
    Velká Bystřice24.9.20178:00-12:00
    Šumperk6.10.20178:00-16:00
    Šternberk7.10.20147:30-12:30
    Přihlášení k odběru novinek
    Chcete přednostně dostávat aktuální informace?
    Vyplňte a odešlete nám Váš e-mail
    (odhlášení možné kdykoliv).
    Sledujte nás: