🎁 Trvanlivost našich výrobků je minimálně do 4/2026, skladování do 30°C - nakupujte dárky s předstihem🎄

Cuketová sezona

cuketove recepty
Cuketová sezóna – tipy na uchování i delikatesy

Cukety jsou velmi zdravé – mají minimum kalorií, ale spoustu minerálů. Působí příznivě na srdce, ledviny a trávení, pomáhají při cukrovce, revmatismu i dně a mají protirakovinné účinky. Navíc se dají nápaditě upravit na desítky způsobů.

Doporučené sklenice Weck

##PRODUCT-WIDGETS-41054##

V kuchyni existuje nespočet receptů – děti milují krémovou cuketovou polévku, dospělí zase středomořskou minestrone nebo ratatouille. Skvělou klasikou jsou i cuketové řízky nebo cukeťáky, tedy smažené placičky z nastrouhaných cuket.

Cukety lze zapékat s mletým masem a rajčaty, grilovat, použít místo zelí nebo z nich upéct buchtu. Pozdní úrodu je nejlepší uložit do studeného sklepa, kde vydrží až do zimy. A pokud je chcete uchovat delší dobu, máme pro vás několik variant konzervace.

Jak cuketu uchovat

Nejjednodušší způsob je mražení – oloupanou cuketu nakrájejte na plátky nebo nastrouhejte. Vzhledem k jejímu vysokému obsahu vody se mražená verze hodí spíše do polévek nebo dětských příkrmů.

Skvělou možností je zavařování. Připravte cuketu do krásných skleniček Weck a budete mít i krásný dárek pro rodinu či přátele.

Vyzkoušejte naši cuketovou pomazánku na topinky – ideální k zimním večerům. Nebo zeleninovou omáčku s paprikou a cuketou, která výborně ladí k masu či rýži.

Gurmáni si zamilují grilované plátky cukety naložené v oleji s bylinkami a česnekem. Ještě zajímavější variací jsou nakládané cuketové rolky s kozím sýrem a slaninkou – originální předkrm a výborná delikatesa k vínu nebo pivu.

Jaké jsou vaše oblíbené způsoby zpracování cuket?

Vyzkoušejte naše oblíbené delikatesy

##PRODUCT-WIDGETS-40954##

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x