Citróny v kuchyni
Citrusové plody jako citróny, pomeranče, limetky nebo grep nejsou jen symbolem léta a Středomoří. Právě v zimě zažívají svou vrcholnou sezónu – jsou plné chuti, šťávy a hlavně vitamínu C, který v chladných měsících tolik potřebujeme.
Doporučené sklenice Weck
##PRODUCT-WIDGETS-41025##
Citróny
Plody citronovníku se do Evropy dostaly už ve 12. století. Díky vysokému obsahu vitamínu C se staly nepostradatelným pomocníkem mořeplavců i kuchařů. Citrony vylepší chuť sladkých i slaných pokrmů, přidají jiskru do nápojů a svou vůní připomenou léto.
Obsahují také pektin, který funguje jako přírodní želírovací látka. Právě ten používáme i my při výrobě našich džemů – můžete si ho koupit v našem e-shopu.
Citróny jako zavařeniny
Ve Středomoří i Británii mají citronové zavařeniny dlouhou tradici. Vyzkoušejte například citronový krém Lemon Curd nebo nakládané citrony se solí. Oba recepty chutnají skvěle a navíc krásně vypadají ve skleničkách Weck.

Citróny v dezertech
Citróny skvěle dochutí cheesecake, sušenky i tartaletky. Pokud rádi pečete, podívejte se na recept na naše citronové bábovičky s podmáslím – voňavé, nadýchané a pečené ve formičkách Weck.

##PRODUCT-WIDGETS-40954##
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.