Bez - krásná léčivka, se kterou můžete kouzlit i v kuchyni
Bez černý v kuchyni
V květnu a červnu najdete na okrajích lesů a parků keře bezu černého obtěžkané voňavými květy. Kromě léčivých účinků má své čestné místo i v kuchyni – přináší sladkou chuť i nezaměnitelnou vůni.
Dříve se věřilo, že bez je ochranný keř. Pomáhal při nachlazení, horečce i zánětech a posiloval imunitu. Dnes se na něj podíváme očima kuchařky.
Doporučené sklenice Weck
##PRODUCT-WIDGETS-40584##
Množství: 1×
Co budete potřebovat
- 30 květů bezu
- 2000 ml vody
- 2000 g cukru
- 4 biocitrony
Postup
1
Květy a citrony zalijte vroucí vodou a nechte 24 hodin macerovat.
2
Směs přeceďte, přidejte cukr a svařte na sirup.
3
Hotový sirup nalijte do čistých karaf Weck a sterilujte 20 min při 85 °C.
Pro letní osvěžení můžete zkusit lehce fermentovanou bezovou limonádu. Na její přípravu jsou ideální sklenice Weck Tulipán.
Podobně oblíbené jsou také smažené kosmatice – květy bezu obalené v těstíčku a smažené dozlatova.
##PRODUCT-WIDGETS-40954##
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář