Semínkový chléb pečený ve skleničce
Semínkový chléb pečený ve skleničkách WECK
Chtěli jsme vyzkoušet pečení chleba ve Weckovkách a vsadili na zdravou variantu bez mouky a bez droždí – čistě semínkový chléb. Díky psylliu, lněným a chia semínkům krásně drží pohromadě.
##PRODUCT-WIDGETS-40607##
Množství: 1×
Co budete potřebovat
- 130 g slunečnicových semínek
- 130 g ovesných vloček
- 70 g lněných semínek
- 40 g dýňových semínek
- 40 g sezamových semínek
- 30 g chia semínek
- 25 g psyllia (vláknina)
- 45 g kokosového másla/oleje
- 20 g medu
- 15 ml vinného octa
- 10 g soli (ideálně bylinkové)
- 350 ml teplé vody
Postup
1
Smíchejte všechna semínka a psyllium. V teplé vodě rozpusťte kokosové máslo, med, ocet a sůl, poté tekutinu vlijte k suché směsi a důkladně promíchejte.
2
Skleničky WECK 370 ml vymažte kokosovým máslem a směs pevně napěchujte – základní dávka vychází na cca 3–4 skleničky. Nechte v lednici odležet alespoň 2 hodiny, ideálně přes noc.
3
Pečte 60 minut při 180 °C. Po upečení vyklopte, nechte zchladnout na mřížce. Poměr semínek můžete upravit dle chuti; psyllium, lněná a chia semínka nevynechávejte – drží chléb pohromadě.
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář