Broskvový džem s jablky

broskvový

 

CO BUDETE POTŘEBOVAT
  • 1 kg broskví + 3 kusy nakrájené na drobné kousky
  • 500 g raných jablek
  • 400 g + 150 g cukru krystal
  • 1 lžička kyseliny citronové

Chuť broskví je esencí léta a tento rok se jejich úroda krásně sešla se sklizní prvních letních jablek.

Ta jsou většinou nádherně šťavnatá a nakyslá. Jejich chuť dokonale ladí se sladkou chutí broskví a tak jsme se rozhodli zkombinovat je do dokonalého džemu. Využít ho samozřejmě můžete na pečivo, ale skvělý je do palačinek nebo lívanců.

JAK NA TO:

Broskve ponořte do vroucí vody. Rychle je oloupejte, vypeckujte a nakrájejte na kousky. Jablka oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Vložte do hrnce společně s 1kg broskví a 400g cukru. Přiveďte k varu a poté nechte pomalu probublávat, dokud džem nezhoustne. Trvá to přibližně půl hodiny. Poté přidejte dalších 150g cukru, kyselinu citronovou a 3 broskve nakrájené na drobné kousky a vařte přibližně dalších 5 minut, dokud se cukr nerozvaří.  

x