Burger s trhaným kachním masem a zeleninádou

Nestíháte připravit mleté maso na burgery, ale chcete si dopřát gurmánský zážitek? Mějte ve spíži připravené našem masové konzervy, které se lze výhodně použít jako trhané maso do burgerů a vykouzlit dokonalou pochoutku.
My vám přínášíme recept na burger v klasické české variaci - kachna se zelím.

 trhané

1 kachní stehýnka
4 ks pečiva (v tomto případě se hodí klasické bulky z bílého pečiva nebo bagely)
1 Zelenináda

Omáčka:
2 lžíce majonézy
2 lžíce brusinkového džemu
sůl, pepř

Ingredience na omáčku smícháme v misce a necháme chvíli odpočinout.

Rozžhavíme grilovací kámen a ohřejeme na něm kachní maso. Už při opékání ho můžete trhat vidličkou. Díky sádlu, ve kterém jsou stehna upečená, není již třeba přidávat další tuk.

Přibližně tři minuty před tím, než bude maso hotové, podélně rozřízneme pečivo a opečeme ho řezem dolů na nepřímém plameni.

Opečenou spodní část bulky natřeme omáčkou, položíme na ní porci kachního masa a pokapeme ještě trochou omáčky. Obložíme zeleninádou a završíme vrchní částí bulky.

 

 

 

x