Cibuláda

Obrázek článku

CO BUDETE POTŘEBOVAT
  • 2 kg cibule nakrájené na proužky
  • 100 ml olivového oleje (není nutný extra virgin)
  • 150 g třtinového cukru
  • červený vinný ocet (dle chuti)
  • sůl, pepř

Cibuláda je výborná k masu a uzeninám, k sýrům nebo jenom tak na čerstvé pečivo, hlavně pro milovníky smažené cibulky.

Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a vsypeme nakrájenou cibuli. Smažíme, dokud se cibule nezačne připalovat a karamelizovat, trvá to přibližně hodinu. Potom vsypeme cukr, sůl a pepř a pomalu doléváme dle chuti ocet. Ještě horké nalijeme do zavařovacích skleniček Weck a zavíčkujeme. Konzervujeme cca 20 minut na teplotu 80 °C.  

Z uvedeného množství je necelý litr cibulády.