Cuketový relish

Obrázek článku

CO BUDETE POTŘEBOVAT
  • 750 g cukety (nakrájené na drobno)
  • 2 velké cibule (nakrájené na hrubo)
  • 2 papriky (nakrájené na drobno)
  • 40 g soli
  • 280 g krupicového cukru
  • 300 ml jablečného octa
  • 2 lžičky škrobu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička koprového semínka (nemusí být)
  • ¼ lžička čerstvě mletého pepře

Znáte pojem relish? Jde většinou o sladkokyselou nakládanou zeleninu s pikantním kořením, která je v anglosaských zemích častým doplňkem na grilovačkách.

Nejčastěji si je přidáváme do hamburgrů, domácích hotdogů, k opékanému masu nebo klobásám. No a protože se tento rok urodilo opravdu hodně cuket - nabízíme vám recept na náš oblíbený cuketový relish.

JAK NA TO:

Cuketu, cibuli a papriku promícháme ve velké míse se solí a necháme přes noc v chladnu stát. Druhý den ji necháme v sítu okapat.

Ostatní ingredience smícháme v hrnci a přivedeme k varu. Přidáme okapanou zeleninu a opět přivedeme k varu. Zmírníme plamen a necháme cca 10-15 minut probublávat, až směs lehce zhoustne.

Poté plníme do skleniček Weck, ve které můžete relish darovat jako krásný jedlý dárek, případně i servírovat.

Zavařujeme 15 minut při 100 stupních Celsia.