Nakládaná cuketa s petrželkou

Obrázek článku

CO BUDETE POTŘEBOVAT
  • 500 g cukety
  • 3 stroužky česneku
  • šťáva z půlku citronu 
  • 6 kuliček pepře
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 1 cibuli
  • hrst čerstvé petržele
  • lžičku hořčičných semínek
  • olivový olej

Cuketová sezóna se nám pomalu rozjíždí a my opět vymýšlíme, kde ji ještě “vrazit”. 

Na našich webových stránkách už najdete recept na úžasnou univerzální cuketovou omáčku pod maso nebo na pomazánku na topinky, se kterou si v zimě s radostí užijete chutě léta.

Pro milovníky relishů nezapomene na naši oblíbenou klasiku - cuketový relish, který vám udělá velkou parádu v hamburgrech nebo italský předkrm - nakládané cuketové rolky se sýrem.

JAK NA TO:

Cukety umyjte a nakrájejte na tenká kolečka. Upečte na sucho na pánvi. Česnek nakrájejte na plátky, cibuli na osminky a petrželku na drobno.

Ve velké míse opatrně naskládejte plátky cukety, cibule a česnek. Osolte, opepřete a doplňte koření (hořčičné semínko, petrželku a pepř). Pokapejte citronovou šťávou a zalijte trochou olivového oleje. Opatrně promíchejte, ať se neponičí plátky cukety.

Plňte do skleniček Weck. Pokud není cuketa zcela ponořená, dolejte trochu oleje. Nechte v ledničce uležet cca 2-3 dny a potom podávejte. Nakládaná cuketa je výborná k masu nebo jen tak jako studený předkrm.

x