Nakládáné pečené papriky

Pečené červené papriky v oleji – delikatesa jako z Itálie
Připravte si doma pečené červené papriky v olivovém oleji, které můžete servírovat do salátů, rizot, na domácí pizzu, nebo jako doplněk k masům. Pokud máte rádi plněné papriky pečené v rajčatové omáčce, tato verze vás nadchne svou jednoduchostí a autentickou chutí. Uchovávejte je ve sklenicích Weck – vypadají krásně a jsou ideální i jako jedlý dárek.
Doporučené sklenice Weck na papriky
##PRODUCT-WIDGETS-38683##
Objem 4 sklenice
Čas 1 hodina
Náročnost 2/5
Počet sklenic: 4

Suroviny

  1. 8 červených paprik
  2. 8 stroužků česneku (oloupaných, nakrájených na plátky)
  3. olivový olej dle potřeby (extra virgin doporučený)

Může se vám hodit

##PRODUCT-WIDGETS-38684##

POSTUP

1 Papriky opečte ze všech stran na přímém plameni, v troubě nebo na grilu, dokud slupka nezčerná a nezačne se odlepovat. Tento způsob připomíná přípravu plněných pečených paprik ve vlastní šťávě, ale tady se zaměříme na čistou chuť pečené zeleniny.

 2  Teplé papriky vložte do igelitového sáčku, nechte zapařit cca 10–15 minut. Slupka půjde snadno stáhnout.

 3  Papriky zbavte slupky a jádřince. Dužinu nakrájejte na proužky – můžete si připomenout strukturu, jakou mají pečené plněné papriky v rajské omáčce, ale v této verzi necháme omáčku stranou a soustředíme se na chuť oleje a česneku.

 4  Dno sklenic Weck vyložte česnekem, přidejte proužky paprik a zalijte olejem zahřátým na 90 °C.

5  Uchovávejte v lednici, kde vydrží až 3 měsíce.

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x