
Suroviny
- 8 červených paprik
- 8 stroužků česneku (oloupaných, nakrájených na plátky)
- olivový olej dle potřeby (extra virgin doporučený)
Může se vám hodit
##PRODUCT-WIDGETS-38684##
POSTUP
1 Papriky opečte ze všech stran na přímém plameni, v troubě nebo na grilu, dokud slupka nezčerná a nezačne se odlepovat. Tento způsob připomíná přípravu plněných pečených paprik ve vlastní šťávě, ale tady se zaměříme na čistou chuť pečené zeleniny.
2 Teplé papriky vložte do igelitového sáčku, nechte zapařit cca 10–15 minut. Slupka půjde snadno stáhnout.
3 Papriky zbavte slupky a jádřince. Dužinu nakrájejte na proužky – můžete si připomenout strukturu, jakou mají pečené plněné papriky v rajské omáčce, ale v této verzi necháme omáčku stranou a soustředíme se na chuť oleje a česneku.
4 Dno sklenic Weck vyložte česnekem, přidejte proužky paprik a zalijte olejem zahřátým na 90 °C.
5 Uchovávejte v lednici, kde vydrží až 3 měsíce.