Nakládáné pečené papriky

Obrázek článku

CO BUDETE POTŘEBOVAT
  • 8 červených paprik
  • 8 stroužků česneku (oloupaných, nakrájený na plátky)
  • olivový olej dle potřeby

 

Pečené papriky jsou úžasná delikatesa, kterou můžete osvěžit chuť pomazánek, rizota, salátů, přidat na pizzu nebo do slaného koláče.

Má výraznou chuť doplněnou uzeným akcentem, která vám připomene chuť léta a táboráků. Nebojte se opékání papriky, dodá jídlu ten správný šmrnc.

Čerstvé papriky opečeme ze všech stran na plameni, až slupka zčerná a udělají se na ní drobné puchýřky.

Můžete ji opékat nad plynovým hořákem, nad grilem nebo na vysokou teplotu v troubě. Ještě teplé papriky potom dáme do igelitového sáčku a necháme zapařit (cca 10-15 minut).

Černá slupka potom jde krásně dolů, stejně tak jako jádřinec se semínky. Z takto upravené papriky vám zbyde měkká dužina ovoněná kouřem. Tu potom nakrájejte na dlouhé proužky.  

Dno skleniček Weck vyložte plátky česneku, na něj navrstvěte proužky papriky a zalejte olejem zahřátým na 90 stupňů. V lednici vám papriky vydrží až tři měsíce.