🎁 Dárky pro učitele + dárková taška ZDARMA s kódem PROUCITELE – jen do vyprodání zásob! ➡️

Domácí ochucený ovocný ocet

Ochucený ovocný ocet
Tento recept na jablečný ocet vám ukáže jednoduchou domácí výrobu bez přidání cukru. Využijte přezrálé letní ovoce a připravte si jablečný ocet domácí výroba s bazalkou – ideální jako salátová zálivka nebo přírodní elixír. Uchovávejte ho ve sklenicích Weck – krásný i jako jedlý dárek. Tento jablečný ocet recept bez cukru ocení každý, kdo dbá na zdraví i chuť.
Doporučené sklenice Weck na
##PRODUCT-WIDGETS-38681##
Objem 1 litr
Čas 15 minut + 2 týdny louhování
Náročnost 1/5
Objem: 1

Suroviny

  • 1000 g zralého ovoce (jahody, maliny)
  • 1000 ml jablečného nebo vinného octa
  • 1 snítka čerstvé bazalky
  • Může se vám hodit
  • ##PRODUCT-WIDGETS-38682##

Postup přípravy

1
Ovoce rozmixujte na kaši a přendejte do větší nádoby, např. zavařovací sklenice Weck.
2
Ocet přiveďte k varu a po krátkém zchladnutí přilijte vlažný k ovoci. Přidejte čerstvou bazalku.
3
Nádobu zakryjte plátnem, ale nechte přístup vzduchu. Umístěte na teplé tmavší místo a občas promíchejte. Louhujte cca 2 týdny.
4
Po uplynutí doby slijte přes plátýnko a přelijte do čistých lahví nebo karaf Weck.

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x