
Domácí bylinkový olej
Ochucený bylinkový olej dodá šmrnc salátům, polévkám i pečené zelenině. Připravte si vlastní vylepšený olej s bylinkami a kořením do krásných sklenic Weck – výborný i jako jedlý dárek. Využít můžete i extra panenský olivový olej, který vyniká svou chutí a má pozitivní účinky na zdraví. Pokud ho pijete na lačno, může prospět i trávení – ale v kuchyni z něj uděláte skutečný poklad.
Doporučené sklenice Weck na olej
##PRODUCT-WIDGETS-38679##
Objem 1 litr
Čas 10 minut + macerace
Náročnost 2/5
Objem: 1
Suroviny
- 500 ml kvalitního oleje (olivový, slunečnicový, řepkový, makový...)
- 4 větvičky čerstvého tymiánu
- 2 stroužky česneku (sušeného nebo čerstvého)
- 1 lžička barevného pepře
- 2 větvičky rozmarýnu
- 1 kůra z 1 bio citronu (najemno nastrouhaná)
Může se vám hodit
##PRODUCT-WIDGETS-38680##
Postup přípravy
1
Macerace za studena: Všechny bylinky opláchněte a osušte. Vložte do suché sklenice Weck, zalijte olejem (ideálně olivovým olejem) a dobře uzavřete. Nechte alespoň týden v lednici, poté můžete konzumovat.
2
Macerace za tepla: Olej a bylinky vložte do hrnce a zahřejte na 70 °C. Přendejte do trouby na 70 °C a macerujte 4 hodiny. Po vychladnutí přeceďte do čisté lahve.