Chimichurri omáčka – recept na argentinskou klasiku s bylinkami a chilli

Argentinská chimichurri omáčka – recept na pikantní bylinkový zázrak
Chimichurri omáčka je voňavá bylinková směs původem z Argentiny, ideální k hovězím steakům, grilovanému masu (grilovaný steak s chimichurri omáčkou) nebo i jako marináda či dip na pečivo. Tato domácí chimichurri verze obsahuje vše, co patří mezi hlavní ingredience chimichurri: čerstvé bylinky, olivový olej, ocet, česnek a chilli.
Doporučené sklenice Weck na Chimichurri omáčku
##PRODUCT-WIDGETS-38645##
Počet porcí 4 porce
Čas 20 minut + odležení
Náročnost 1/5
Počet porcí: 4
Co budete potřebovat
- 1 velká hrst čerstvé hladkolisté petrželky (nasekané najemno)
- 1 velká lžíce čerstvého oregana (nasekaného najemno)
- 150 ml olivového oleje extra virgin
- 70 ml červeného vinného octa
- 1 jarní cibulka (nakrájená najemno)
- 2 stroužky česneku (drcené)
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička mletého chilli nebo malá čerstvá chilli paprička (nakrájená)
- Sůl a čerstvě mletý pepř dle chuti
1
Ve velké míse smíchejte všechny suroviny.
2
Dochucujte podle chuti solí, pepřem a množstvím chilli.
3
Přelijte do skleniček Weck a nechte odležet v lednici alespoň 60 minut
4
Podávejte k masu, opečenému chlebu nebo jako marinádu – vychutnejte si svěží chimichurri.
Může se vám hodit
##PRODUCT-WIDGETS-38644##
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář