Pizza bolognese

Obrázek článku

 

CO BUDETE POTŘEBOVAT
  • 150 g špaldové celozrnné mouky
  • 100 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 4 lžičky olivového oleje
  • 20 g kvasnic
  • 150 ml teplé vody

Náplň:


Tento recept je snadný a použitím hotové omáčky Hovězí na rajčatech máte rychlou a zdravou večeři “razdva”.

Ve větší míse smícháme mouky, sůl a olivový olej. Kvasnice necháme rozpustit v teplé vodě a promícháme - měla by vzniknout kašička. Přilijeme k suché směsi a vypracujeme těsto, které by mělo být pružné a nelepivé.

Můžeme použít i robot s nástavcem typu “hák”. Vytvarujeme bochánek, který potřeme kapkou oleje a necháme 40 minut kynout pod čistou utěrkou.

Nakynuté těsto rozdělíme na půl a rozválíme do požadovaného tvaru. Potřeme hotovou omáčkou Hovězí na rajčatech, poklademe plátky mozzarelly a pečeme cca 30 minut při 200 °C. Při servírování ozdobíme lístky čerstvé bazalky.