
Rosol z červeného rybízu – domácí čirá delikatesa
Domácí rosol z červeného rybízu je lahodná čirá pochoutka s bohatou barvou, kterou využijete nejen jako rybízový džem, ale i ke sladkému i slanému servírování – hodí se k masům, sýrům i do lineckého cukroví. Zkuste si připravit červený rybízový rosol podle našeho osvědčeného receptu.
Když hotový rosol naplníte do skleniček Weck, budete mít krásný, vlastnoručně vyrobený dárek
##PRODUCT-WIDGETS-38622##
Počet skleniček: 5
Suroviny
- 1000 g červeného rybízu (otrhaný, omytý)
- 750 g cukru krupice
Postup
1
Rybíz přesypejte do většího hrnce, podlijte trochou vody a přiveďte k varu.2
Přisypte trochu cukru a promíchejte, přiklopte poklicí a vařte na mírném ohni, dokud ovoce nezměkne a nepustí šťávu.3
Směs zchlaďte a přeceďte přes plátýnko v cedníku. Nechte odkapat 2–3 hodiny bez mačkání (kvůli čirosti rosolu).4
Šťávu vraťte do čistého hrnce, přidejte zbytek cukru a vařte, dokud nezačne rosolovatět. Hustotu otestujte kapkou na talířek.5
Plňte do sklenic, uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.Tipy na kombinace s našimi výrobky
- Paštika z divočáka na červeném víně – masové tóny a vínová hloubka podtrhnou kyselý rybízový rosol
Jelení paštika s brusinkami – jemná zvěřina s ovocným nádechem krásně ladí s červeným rybízem
Cibulové chutney – karamelizovaná cibule vytvoří pikantně-sladký základ, rybízové želé mu dodá ovocitý šmrnc
##PRODUCT-WIDGETS-38627##