Domácí rosol z červeného rybízu – klasika bez kompromisů

 

Rosol z červeného rybízu – domácí čirá delikatesa
Domácí rosol z červeného rybízu je lahodná čirá pochoutka s bohatou barvou, kterou využijete nejen jako rybízový džem, ale i ke sladkému i slanému servírování – hodí se k masům, sýrům i do lineckého cukroví. Zkuste si připravit červený rybízový rosol podle našeho osvědčeného receptu.
Když hotový rosol naplníte do skleniček Weck, budete mít krásný, vlastnoručně vyrobený dárek
##PRODUCT-WIDGETS-38622##
Množství 5 skleniček
Čas cca 3 hodiny
Náročnost 3/5
Počet skleniček: 5

Suroviny

  • 1000 g červeného rybízu (otrhaný, omytý)
  • 750 g cukru krupice

Postup

1
Rybíz přesypejte do většího hrnce, podlijte trochou vody a přiveďte k varu.
2
Přisypte trochu cukru a promíchejte, přiklopte poklicí a vařte na mírném ohni, dokud ovoce nezměkne a nepustí šťávu.
3
Směs zchlaďte a přeceďte přes plátýnko v cedníku. Nechte odkapat 2–3 hodiny bez mačkání (kvůli čirosti rosolu).
4
Šťávu vraťte do čistého hrnce, přidejte zbytek cukru a vařte, dokud nezačne rosolovatět. Hustotu otestujte kapkou na talířek.
5
Plňte do sklenic, uzavřete, otočte dnem vzhůru a nechte vychladnout.

Tipy na kombinace s našimi výrobky

##PRODUCT-WIDGETS-38627##

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x