Třešňový crumble: Sladká tečka z čerstvých třešní ve sklenici Weck

Třešňový Crumble ve sklenici Weck
Třešňový crumble je rychlý a voňavý letní dezert, ideální k využití sezónních třešní. Nejlépe vynikne ve sklenicích Weck, které můžete rovnou zapéct i stylově naservírovat.
Tipy na jednoporcové zapékací misky
##PRODUCT-WIDGETS-38616##
Počet porcí 4 porce
Čas 45 minut
Náročnost 2/5
Počet porcí: 4
Suroviny
- 500 g vypeckovaných třešní
- 50 g másla
- 60 g lehce rozmixovaných ovesných vloček
- 50 g hladké mouky
- 60 g třtinového cukru
Tipy na vylepšení:
– Černé ořechy ve vanilkovém sirupu – dodají chuťový i optický kontrast
– Tekuté koření s višněmi – můžete přidat několik lžiček před servírováním
– Javorový sirup –nebo jím crumble jen jemně přelijte,
– Černé ořechy ve vanilkovém sirupu – dodají chuťový i optický kontrast
– Tekuté koření s višněmi – můžete přidat několik lžiček před servírováním
– Javorový sirup –nebo jím crumble jen jemně přelijte,
Postup
1
Troubu předehřejeme na 180 °C.
2
Třešně můžeme lehce osladit dle chuti a nasypeme je do sklenic Weck. Jemně upěchujeme, aby pustily šťávu.
3
Z másla, vloček, mouky a cukru vytvoříme mezi prsty drobenku.
4
Drobenku navrstvíme na třešně. Pečeme cca 35 minut dozlatova.
5
Nejlépe chutná ještě teplý, ideálně se lžící zakysané smetany nebo vanilkovou zmrzlinou.
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář