Dýňová marmeláda

Sladká dýně doplněná o svěží citrusy a jemnou pikantnost zázvoru vytváří neodolatelnou marmeládu, která do vaší kuchyně přinese plnou chuť podzimu.
Skvěle se hodí na pečivo, lívance i do dezertů. Domácí dýňová marmeláda je navíc originálním tipem na jedlý dárek, který potěší v chladných měsících každého milovníka sladkých dobrot.
##PRODUCT-WIDGETS-40091##
Zpracování dýně na podzim – chutney i marmeláda do skleničky
Na podzim zaplaví zahrádky i trhy dýně všech tvarů a barev. Hodí se do krémových polévek, koláčů i zapékaných jídel, ale skvělá je také jejich konzervace do sklenic. Zatímco dříve vedla klasika „dýně á la ananas“, dnes si častěji připravujeme voňavé dýňové chutney nebo marmeládu.
Dýňová marmeláda se hodí nejen k podzimní snídani, ale i jako náplň do koláčů nebo originální jedlý dárek. Stačí pár skleniček a máte zásobu sladké delikatesy na celou zimu.
Ingredience na dýňovou marmeládu
- 1,5 kg očištěné dýně
- 1 l vody
- 2 pomeranče (na tenké půlměsíčky, bio nebo dobře očištěné)
- 3 citrony (na tenké půlměsíčky)
- 100 g čerstvého zázvoru (najemno)
- 1 kg cukru krystal
- 1 balení pektinu Via Delicia (na ~2 kg ovoce)
##PRODUCT-WIDGETS-40093##
Recept na dýňovou marmeládu
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.