Dýňová polévka

Dýňová polévka

JAK NA KRÉMOVOU DÝŇOVOU POLÉVKU?

Recept na dýňovou polévku v úplně té nejjednodušší podobě, která vás překvapí silnou chutí.

Dýni hokaido rozpůlíme a vydlabeme semínka. Mrkev oloupeme, z cibule oloupeme pouze jednu vrstvu slupky a zbytek necháme. Plech vyložíme pečícím papírem. Dýni dáme na plech řezem dolů, přidáme podélně rozkrojenou mrkev, cibuli v celku a česnek - také neoloupaný. Vše pokapeme olivovým olejem a osolíme. Nepřikryté dáme péct na 180 °C na cca 30 minut (dýně musí být měkká).

Upečené suroviny dáme do hrnce, lehce vychladlou cibuli a česnek doloupeme, dýni můžeme, ale nemusíme nakrájet na menší kusy. Vše rozmixujeme a přidáme připravený vývar. Provaříme a přimícháme smetanu. Můžeme dosolit a dopepřit, případně přidat trochu nastrouhaného muškátového oříšku.

K podávání je skvělé pokapat polévku dýňovým olejem.

x