Jablečný džem

Domácí jablečný džem provoněný skořicí a badyánem je ideální recept na podzim. Kombinace sladkých jablek a voňavého koření dodá džemu hřejivou chuť, kterou si zamilujete na pečivu, palačinkách i v dezertech.
Sklenička jablečného džemu s kořením je navíc krásným jedlým dárkem, který potěší rodinu i přátele v chladných měsících.
##PRODUCT-WIDGETS-40088##
Jablka patří mezi nejstarší druhy ovoce a dodnes existuje přes 5 000 odrůd. U nás jsou oblíbené například Jonagold, Šampion, Rubín, Gala nebo Spartan. Nejvíc vitamínů a antioxidantů najdete hned pod slupkou, proto je ideální jablka neloupat.
Nemáte prostor na jejich uskladnění? Vyzkoušejte moštování (mnohé mobilní moštárny vám rovnou zavaří lahve), nebo si připravte cider, jablečný kompot, křížaly, džem či pikantní jablečné chutney.
Takto zpracovaná jablka si uchováte i dlouho po sklizni a zpestří vám jídelníček během celé zimy.
Ingredience
- 1 kg jablek (oloupaných a bez jádřinců)
- 0,5 l jablečného moštu
- 0,5 kg cukru
- 1 citron (šťáva)
- celá skořice (2–3 tyčinky)
- badyán (2–3 hvězdičky)
##PRODUCT-WIDGETS-40092##
Recept na jablečný džem
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.