🎁Naše produkty mají trvanlivost minimálně do 4/2026. Dárky můžete vybírat s předstihem – bez spěchu, bez starostí.🎄

Jablečný džem

Jablečný džem
Jablečný džem

Domácí jablečný džem provoněný skořicí a badyánem je ideální recept na podzim. Kombinace sladkých jablek a voňavého koření dodá džemu hřejivou chuť, kterou si zamilujete na pečivu, palačinkách i v dezertech.

Sklenička jablečného džemu s kořením je navíc krásným jedlým dárkem, který potěší rodinu i přátele v chladných měsících.

Doporučené sklenice Weck

 ##PRODUCT-WIDGETS-40088##

Jablka patří mezi nejstarší druhy ovoce a dodnes existuje přes 5 000 odrůd. U nás jsou oblíbené například Jonagold, Šampion, Rubín, Gala nebo Spartan. Nejvíc vitamínů a antioxidantů najdete hned pod slupkou, proto je ideální jablka neloupat.

Nemáte prostor na jejich uskladnění? Vyzkoušejte moštování (mnohé mobilní moštárny vám rovnou zavaří lahve), nebo si připravte cider, jablečný kompot, křížaly, džem či pikantní jablečné chutney.

Takto zpracovaná jablka si uchováte i dlouho po sklizni a zpestří vám jídelníček během celé zimy.

Počet porcí cca 4 sklenice (370–500 ml)
Čas ~45–60 min vaření + 20 min zavaření
Náročnost snadné

Ingredience

Počet sklenic: 4
  • 1 kg jablek (oloupaných a bez jádřinců)
  • 0,5 l jablečného moštu
  • 0,5 kg cukru
  • 1 citron (šťáva)
  • celá skořice (23 tyčinky)
  • badyán (23 hvězdičky)
Může se vám hodit

 ##PRODUCT-WIDGETS-40092##

Recept na jablečný džem

1
Jablka dejte do hrnce, zalijte moštem a citronovou šťávou, přidejte skořici a badyán, začněte pozvolna vařit.
2
Postupně přisypávejte cukr (dle kyselosti jablek) a vařte, až směs zhoustne na požadovanou konzistenci.
3
Vyjměte koření. Horké plňte do sklenic Weck a zavařujte 20 min při 80 °C.

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x