🎁Naše produkty mají trvanlivost minimálně do 4/2026. Dárky můžete vybírat s předstihem – bez spěchu, bez starostí.🎄

Kořeněné nakládané hříbky

Nakládané hříbky v sladkokyselém nálevu
Nakládané houby ve sladkokyselém nálevu

Houbařská sezóna je v plném proudu a s ní přichází i nekonečné možnosti v kuchyni. Nejlepší jsou klasiky – smaženice, houbová polévka nebo omáčka. Ale u hub skvěle funguje i jejich uchování na později:

Takto zpracované houby vydrží celou zimu a přinesou na talíř chuť opravdového podzimu.

Doporučené sklenice Weck

 ##PRODUCT-WIDGETS-40082##

Počet porcí cca 4 sklenice (370–500 ml)
Čas 24 hodin + 60 minut
Náročnost 2/5
Počet sklenic: 4

Ingredience na nálev

  • 220 ml octa
  • 780 ml vody
  • 90 g cukru
  • 25 g soli
  • 15 kuliček pepře
  • 20 kuliček nového koření
  • 1 kulička jalovce
  • 1 hřebíček
  • 1 bobkový list
  • 1.5 lžičky hořčičného semínka
  • 0.5 lžičky semínek koriandru
Může se vám hodit

 ##PRODUCT-WIDGETS-40078##

Recept na nakládané houby

1
Vše na nálev svařte cca 5 minut a nechte přes noc odpočinout.
2
Druhý den nálev přeceďte a koření rozdělte do sklenic.
3
Pečlivě očištěné houby předvařte cca 5 minut v mírně osolené vodě (20 g soli / 1 l) s octem (100 ml / 1 l).
4
Hříbky naplňte do 2/3 sklenic a zalijte nálevem. Orientačně počítejte ~150 ml láku na 100 g hub.
5
Zavařujte 20 minut při 100 °C, poté nechte vychladnout a skladujte v chladu.

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x