Kořeněné nakládané hříbky

Nakládané houby ve sladkokyselém nálevu
Houbařská sezóna je v plném proudu a s ní přichází i nekonečné možnosti v kuchyni. Nejlepší jsou klasiky – smaženice, houbová polévka nebo omáčka. Ale u hub skvěle funguje i jejich uchování na později:
-
sušení hub pro intenzivní chuť do zimních jídel,
-
mražení hub pro rychlé použití,
-
a hlavně nakládání hub do sladkokyselého nálevu s kořením, které promění podzimní úlovky v lahodnou delikatesu.
Takto zpracované houby vydrží celou zimu a přinesou na talíř chuť opravdového podzimu.
Doporučené sklenice Weck
##PRODUCT-WIDGETS-40082##
Počet porcí cca 4 sklenice (370–500 ml)
Čas 24 hodin + 60 minut
Náročnost 2/5
Počet sklenic: 4
Ingredience na nálev
- 220 ml octa
- 780 ml vody
- 90 g cukru
- 25 g soli
- 15 kuliček pepře
- 20 kuliček nového koření
- 1 kulička jalovce
- 1 hřebíček
- 1 bobkový list
- 1.5 lžičky hořčičného semínka
- 0.5 lžičky semínek koriandru
Může se vám hodit
##PRODUCT-WIDGETS-40078##
Recept na nakládané houby
1
Vše na nálev svařte cca 5 minut a nechte přes noc odpočinout.
2
Druhý den nálev přeceďte a koření rozdělte do sklenic.
3
Pečlivě očištěné houby předvařte cca 5 minut v mírně osolené vodě (20 g soli / 1 l) s octem (100 ml / 1 l).
4
Hříbky naplňte do 2/3 sklenic a zalijte nálevem. Orientačně počítejte ~150 ml láku na 100 g hub.
5
Zavařujte 20 minut při 100 °C, poté nechte vychladnout a skladujte v chladu.
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář