Medailonky s houbovou omáčkou

Houby na smetaně (medailonky s houbovou omáčkou)
Podzim bez vůně hub v kuchyni si snad ani neumíme představit. Houby na smetaně patří mezi klasiky české kuchyně a v kombinaci s jemnými medailonky z drůbežího masa vznikne dokonale krémové a voňavé jídlo, které zahřeje v sychravých dnech.
Na přípravu vám stačí čerstvé nebo sušené houby z lesa, smetana a pár základních surovin. Do půl hodiny máte na stole vydatný podzimní oběd, který skvěle chutná s houskovým knedlíkem, bramborem i čerstvým chlebem.
Tento recept je ideální, když chcete využít podzimní úrodu hub a dopřát rodině poctivé jídlo s nádechem tradice.
Doporučené sklenice Weck
##PRODUCT-WIDGETS-40044##
Počet porcí 4 porce
Čas 40 minut
Náročnost 2/5
Počet porcí: 4
Ingredience na medailonky s houbovou omáčkou
- 500 g drůbežího masa
- 1 cibule
- 2 hrsti lišek nebo jiných hub – lze použít i naše nakládané houby
- 1 kelímek smetany na vaření
- čerstvá petrželka
- tymián
- sůl, pepř
- šťáva z půlky citronu (u nakládaných hub vynechejte)
- přepuštěné máslo
- olivový olej
Může se vám hodit
##PRODUCT-WIDGETS-40043##
Recept na medailonky s houbovou omáčkou
1
Drůbeží maso nakrájejte na menší medailonky, z obou stran osolte, opepřete a přidejte trochu tymiánu.
2
Na přepuštěném másle maso z obou stran zarestujte dozlatova a vyndejte na nahřátý talíř.
3
Do stejné pánve přidejte trochu oleje a osmažte nakrájenou cibuli.
4
Přidejte lišky a společně na mírném plameni pár minut restujte.
5
Zalijte smetanou, osolte a opepřete a duste, dokud nejsou houby příjemně měkké.
6
Na závěr vraťte do omáčky maso a krátce prohřejte. Podávejte s těstovinami, houskovým knedlíkem nebo pečenými brambory.
Chcete zkratku? Vyzkoušejte naši hotovou omáčku Houby na smetaně z naší manufaktury – směs žampionů a hlívy ústřičné, podušená na bílém víně a zalitá kvalitní smetanou. Gurmánský zážitek zaručen.
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář