Medajlonky s houbovou omáčkou

Kombinace smetany a hub je prostě úžasná. Nemusíte mít pouze čerstvě nasbíráné houby z lesa, dobrou službu v tomto receptu udělají i naše nakládané houby nebo čerstvé houby z pěstíren - např. hlíva ústřičná nebo žampiony.

houbynasmetane

500 g masa (drůbeží)
1 cibule
2 hrsti lišek nebo jiných hub - nemáte-li doma houby, zkuste naše nakládané Nakládané houby a zelenina 
1 kelímek smetany na vaření
čerstvá petrželka
tymián
sůl, pepř
šťáva z půlky citronu (pokud použijete nakládané houby, šťávu vynechejte)
přepuštěné máslo
olivový olej

Kuřecí maso nakrájejte na menší medajlonky, z každé strany osolte, opepřete a přidejte trochu tymiánu. Na přepuštěném másle maso orestujte z obou stran do zlatova. Z pánve ho vyndejte na nahřátý talíř. Přidejte trochu oleje a osmažte nakrájenou cibuli. Přidejte lišky a společně na mírném plameni pár minut opékejte. Zalijte smetanou, osolte a opepřete a nechte dusit, dokud nejsou lišky příjemně měkké. Na závěr vraťte do omáčky maso a prohřejte.
Podávejte s těstovinami nebo s pečenými brambory.
Pokud nestíháte a chcete si vyzkoušet tuto delikatesu, nabízíme vám ji jako hotovou omáčku “Houby na smetaně”. Použili jsme do ní směs žampionů a hlívy ústřičné, podusili je na bílém víně a zalili kvalitní smetanou. Gurmánský zážitek zaručen.

 

 

x