Nakládaná řepa s křenem

Řepa s křenem – podzimní poklady
Červená řepa patří k tradičním podzimním plodinám, které se skvěle hodí k zavařování. V kombinaci s křenem a jablkem vzniká lahodná směs chutí – sladkost řepy, pikantnost křenu a jemná kyselost jablka.
Tato nakládaná řepa je nejen chutná, ale i plná vitamínů a minerálů, které oceníte hlavně v zimních měsících. Podávejte ji jako přílohu k masu, uzeninám nebo k našim delikátním paštikám Via Delicia.
Doporučené sklenice Weck
##PRODUCT-WIDGETS-40082##
Počet porcí cca 4 sklenice (370–500 ml)
Čas 30 minut + zavaření 20 minut
Náročnost 2/5
Počet sklenic: 4
Ingredience na nakládanou řepu s křenem
- 1 kg červené řepy
- 1 hrst strouhaného křenu
- 1 oloupané jablko (bez jádřinců)
- citronová šťáva
- sůl, pepř, případně cukr
Může se vám hodit
##PRODUCT-WIDGETS-40079##
Recept na nakládanou řepu s křenem
1
Řepu uvařte do poloměkka (cca 30 minut), oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Přidejte křen a nastrouhané či nakrájené jablko.
2
Zakapejte citronovou šťávou, osolte, opepřete a dobře promíchejte. Podle chuti případně lehce doslaďte.
3
Plňte do skleniček (sluší jim Weck). Můžete hned podávat, nebo zavařit na zimu.
4
Zavařujte 20 minut při 90 °C.
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář