🎁Naše produkty mají trvanlivost minimálně do 4/2026. Dárky můžete vybírat s předstihem – bez spěchu, bez starostí.🎄

Nakládaná řepa s křenem

 
Recept řepa s křenem
Řepa s křenem – podzimní poklady

Červená řepa patří k tradičním podzimním plodinám, které se skvěle hodí k zavařování. V kombinaci s křenem a jablkem vzniká lahodná směs chutí – sladkost řepy, pikantnost křenu a jemná kyselost jablka.

Tato nakládaná řepa je nejen chutná, ale i plná vitamínů a minerálů, které oceníte hlavně v zimních měsících. Podávejte ji jako přílohu k masu, uzeninám nebo k našim delikátním paštikám Via Delicia.

Doporučené sklenice Weck

##PRODUCT-WIDGETS-40082##

Počet porcí cca 4 sklenice (370–500 ml)
Čas 30 minut + zavaření 20 minut
Náročnost 2/5
Počet sklenic: 4

Ingredience na nakládanou řepu s křenem

  • 1 kg červené řepy
  • 1 hrst strouhaného křenu
  • 1 oloupané jablko (bez jádřinců)
  • citronová šťáva
  • sůl, pepř, případně cukr
Může se vám hodit

##PRODUCT-WIDGETS-40079##

Recept na nakládanou řepu s křenem

1
Řepu uvařte do poloměkka (cca 30 minut), oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Přidejte křen a nastrouhané či nakrájené jablko.
2
Zakapejte citronovou šťávou, osolte, opepřete a dobře promíchejte. Podle chuti případně lehce doslaďte.
3
Plňte do skleniček (sluší jim Weck). Můžete hned podávat, nebo zavařit na zimu.
4
Zavařujte 20 minut při 90 °C.

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x