Nakládaná červená řepa s křenem a jablkem je tradiční pochoutkou, která spojuje sladkost řepy, pikantnost křenu a jemnou kyselost jablka. Tato kombinace nejen skvěle chutná, ale také poskytuje bohatý zdroj vitamínů a minerálů, které oceníte zejména v chladných zimních měsících. Připravte si ji podle našeho receptu a podávejte jako přílohu k masu, uzeninám nebo našim delikátním paštikám.
Řepa s křenem – podzimní poklady
Křen i řepa patří mezi oblíbenou podzimní úrodu na našich zahrádkách a my vám doporučujeme je spojit do jednoho výtečného salátu. Přinášíme vám recept na nakládanou řepu s křenem, kterou si můžete v zimě přidávat k masu, uzeninám nebo k našim delikátním paštikám či zavařenému masu. Dokonale k sobě totiž ladí sladká chuť řepy a štiplavý křen, vše zjemněné sladkokyselým jablkem.
A o důvod víc, proč po řepě s křenem sáhnout právě v podzimních a zimních měsících? Křen je velmi bohatým zdrojem vitamínu C, provitamínu A a spousty minerálů. Řepa zase harmonizuje zažívání a vyvolává optimističtější náladu. A to vše se v zimě hodí.
Ingredience na nakládanou řepu s křenem
- 1 kg červené řepy
- 1 hrst strouhaného křenu
- 1 oloupané jablko zbavené jádřinců
- citronová šťáva
- sůl
- pepř
- cukr
Recept na nakládanou řepu s křenem
- Neoloupanou řepu uvaříme v hrnci do poloměkka, trvá to cca půl hodiny. Oloupeme ji a nastrouháme na hrubém struhadle, případně nakrájíme dle našich požadavků. Přidáme křen, nastrouhané nebo nakrájené jablko.
- Zakapeme citronovou šťávou, opepříme čerstvě mletým pepřem a dobře promícháme. Dáme se do dochucování solí, případně ještě můžeme dochutit cukrem, ale většinou není díky sladkosti řepy potřeba.
- Hotový salát plníme do skleniček. Můžeme jej spotřebovat ihned nebo zavařit na zimu. Řepě to moc sluší ve skleničkách Weck . V těch můžeme salát přímo i servírovat.
- Zavařujeme 20 minut na 90 °C.
##PRODUCT-WIDGETS-33122##