Nakládané citrony se solí
Nakládané citrony se solí
Tato výrazná pochoutka je nedílnou součástí severoafrické kuchyně a dodává pokrmům hloubku, kořeněnost a typický charakter. Pro svou intenzivní chuť ji stačí opravdu jen malé množství – užívejte ji s rozvahou, aby nepřebila ostatní suroviny.
##PRODUCT-WIDGETS-40607##
Počet porcí: 6 ( 1000 g citronů )
Co budete potřebovat
- 1000 g citronů (tenká kůra, ideálně bio)
- sůl (viz postup – orientačně ~4 lžičky na 1 citron)
- koření dle chuti: badyán, bobkový list, kuličky černého pepře
Může se vám hodit
##PRODUCT-WIDGETS-40866##
Postup
1
Citrony pečlivě omyjte. Podélně je nařízněte do čtvrtin, ale nedokrajujte skrz (u stopky zůstanou spojené jako „květ“).
2
Řezy v citronu posypejte solí (orientačně ~4 lžičky na 1 citron), citron jemně zavřete a naskládejte natěsno do sklenic se širším hrdlem. Lze přidat koření (bobkový list, badyán, pepř).
3
Citrony zatěžte, aby pustily šťávu a byly zcela ponořené. Pokud je šťávy málo, dolijte trochou vychladlé převařené vody se solí.
4
Nechte stát na teplejším místě. Po 3–4 týdnech by měl být nálev průzračnější a citrony prokvašené. Uchovávejte v chladu a nabírejte vždy čistou lžící.
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář