🎁 Trvanlivost produktů minimálně do 4/2026 - nakupujte dárky s předstihem🎄

Nakládané citrony se solí

nakladane citrony se soli ve sklenici weck recept severoafricka kuchyne
Nakládané citrony se solí

Tato výrazná pochoutka je nedílnou součástí severoafrické kuchyně a dodává pokrmům hloubku, kořeněnost a typický charakter. Pro svou intenzivní chuť ji stačí opravdu jen malé množství – užívejte ji s rozvahou, aby nepřebila ostatní suroviny.

Doporučené sklenice Weck
 
##PRODUCT-WIDGETS-40607##
Počet porcí 6 porcí (1000 g citronů)
Čas ~20 min příprava + 3–4 týdny zrání
Náročnost snadné
Počet porcí: 6  ( 1000 g citronů )

Co budete potřebovat

  • 1000 g citronů (tenká kůra, ideálně bio)
  • sůl (viz postup – orientačně ~4 lžičky na 1 citron)
  • koření dle chuti: badyán, bobkový list, kuličky černého pepře

Může se vám hodit

##PRODUCT-WIDGETS-40866##

Postup

1
Citrony pečlivě omyjte. Podélně je nařízněte do čtvrtin, ale nedokrajujte skrz (u stopky zůstanou spojené jako „květ“).
2
Řezy v citronu posypejte solí (orientačně ~4 lžičky na 1 citron), citron jemně zavřete a naskládejte natěsno do sklenic se širším hrdlem. Lze přidat koření (bobkový list, badyán, pepř).
3
Citrony zatěžte, aby pustily šťávu a byly zcela ponořené. Pokud je šťávy málo, dolijte trochou vychladlé převařené vody se solí.
4
Nechte stát na teplejším místě. Po 3–4 týdnech by měl být nálev průzračnější a citrony prokvašené. Uchovávejte v chladu a nabírejte vždy čistou lžící.

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

x