Lemon curd - citrónový krém

Než přijdou první bylinky a jarní zelenina, nastává ideální čas využít vrcholnou sezónu citrusů. Na přípravu lemon curdu určitě použijte bio citrony – tedy bez chemicky ošetřené kůry, kterou v receptu využijete. Dnes už je seženete téměř všude.
Lemon curd je jemný britský krém, který skvěle doladí dezerty svou sladkokyselou a osvěžující chutí. Vynikne v Pavlově, v košíčcích z křehkého těsta, v palačinkách, na pusinkách nebo zmrzlinových pohárech. Nejlépe se podává s kopečkem šlehačky navrch.
A nemusíte zůstat jen u citronů – vyzkoušejte i jiné citrusy, jako je pomeranč nebo grapefruit. Jen si vždy dejte pozor, aby měly nechemicky ošetřenou kůru, protože právě ta dodává krému jeho plnou chuť.
##PRODUCT-WIDGETS-40088##
Co budete potřebovat
Na cca 500 g krému:
- 4 ks bio citronů
- 200 g krupicového cukru
- 100 g másla
- 4 ks vajec
Postup
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.