Co zavařovat v dubnu?
Na jaře se příroda konečně naplno probouzí ze zimního spánku a my můžeme opět využívat její dary. Duben je také ve znamení Velikonoc, a tak kromě prvních bylinek a zeleniny můžeme uchovat i vykoledovaná vařená vejce.
##PRODUCT-WIDGETS-41052##
Tady máte krátké shrnutí, do čeho se v dubnu pustit:
Louky jsou plné prvních jarních bylinek – podbělu, petrklíčů, fialek i pampelišek. Skvěle se hodí na sirupy, které v době nachlazení oceníte dvojnásob.
Pomalu končí sezóna medvědího česneku, takže pokud ještě nemáte připravené pesto podle našeho receptu, je nejvyšší čas. Jeho chuť dodá energii i sílu.
Kuchyňské bylinky teď sílí – jejich svěží jarní aroma uchováte v pestech, nebo je naložte do oleje či octa. Ze země už vyrašila první rebarbora, ideální surovina pro čatní k sýrům.
Velmi krátké období má čerstvý chřest. Pokud si jeho jemnou chuť chcete uchovat i na léto, zkuste si ho koncem dubna zavařit.
Nezapomeňte sledovat naši sekci jarních receptů – budeme přidávat nové nápady na domácí zavařené delikatesy.
##PRODUCT-WIDGETS-40954##
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.