🎁 Trvanlivost našich výrobků je minimálně do 4/2026, skladování do 30°C - nakupujte dárky s předstihem🎄

Zimní sezóna zavařování

zimni zavarovani
Zimní zavařování – tipy, co zpracovat v zimě

Rádi zavařujete a máte pocit, že v zimě „není do čeho píchnout“? Nenechte se mýlit. Pár tipů na zimní zavařování se dočtete v tomto článku.

V zimních měsících totiž můžete zpracovat tuzemské ovoce a zeleninu, které již při delším skladování ztrácí na kondici. Jablka, která začínají být „moučná“ a taky na vzhledu už jde poznat, že nejsou nejčerstvější, se skvěle hodí na jablečné pyré nebo jablečná povidla. Mrkněte na náš recept.

Doporučené sklenice Weck

##PRODUCT-WIDGETS-41052##

Z cibule pak můžete připravit úžasnou cibuládu, kterou oceníte například k sýrům nebo „jen tak“ na chleba.

Tropickému ovoci naopak sezóna vrcholí. Využijte příznivých cen a dobré kvality citrusových plodů a zaexperimentujte si. Co třeba vyzkoušet klasický severoafrický recept na konzervované citrony? I takový jsme pro vás připravili. Milovníky sladkého pak potěší marmelády z pomeranče nebo grepu nebo klasická britská zimní pochoutka – kořeněné pomeranče.

Mezi čím dál více oblíbené delikatesy patří chutney ve svých mnoha různých podobách. Zkuste si zavařit nějakou zimní variantu – jablkové, dýňové, cibulové nebo z exotického ovoce. Chutney se tradičně podává k masům a k sýrům.

Aby vaše zimní zavařeniny také krásně vypadaly, vyzkoušejte osvědčené skleničky „weckovky“ z našeho eshopu.

Vyzkoušejte naše oblíbené delikatesy

##PRODUCT-WIDGETS-40954##

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x