Rozmarýnová a olivová sůl

Domácí rozmarýnová a olivová sůl – jedlý dárek
Tahle ochucená sůl je skvělý nápad na domácí jedlý dárek. Zvládnete ji i s dětmi a výsledek je voňavý, stylový a praktický. Dvě varianty – rozmarýnová s citronem a pepřem a olivová s česnekem a kapary – vyniknou třeba na steaku, pečených bramborách nebo v těstovinách. Použijte sušený rozmarýn nebo zkuste domácí rozmarýnový olej – oba skvěle doplní každý rozmarýn recept.
Hotové směsi soli můžete naplnit do sklenic WECK
##PRODUCT-WIDGETS-38621##
Objem 2 skleničky
Čas 20 min + 90 min sušení
Náročnost 2/5
Počet skleniček: 2
Rozmarýnová sůl
- 10 lžic hrubé mořské soli
- 6 snítek rozmarýnu (nasekaný)
- 1 lžíce citronové kůry (bio)
- 1 lžíce červeného pepře (drcený)
Olivová sůl
- 10 lžic hrubé mořské soli
- 8 stroužků česneku
- 10 oliv (bez pecky, nakrájených)
- 5 lžiček kaparů (nasekaných)
- 1 lžička sušeného oregana
- Tipy k doladění receptu:
-
Zahradní bylinky – vmíchejte do soli pro ještě výraznější rozmarýnový a tymiánový nádech
-
Česnek bio – přidejte do olivové soli pro pikantní česnekový tón
-
Smokey Salt – nahraďte část mořské soli a získejte jemnou kouřovou hloubku
Postup – pro obě varianty
1
Suroviny smíchejte a lehce podrtte v hmoždíři.
2
Rozprostřete směs na pečicí papír.
3
Pečte při 70 °C asi 90 minut s pootevřenými dvířky trouby.
4
Během pečení několikrát promněte pro lepší strukturu.##PRODUCT-WIDGETS-38619##
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář