Zavařené meruňky s tymiánem

Zavařené meruňky s tymiánem
Vyzkoušejte naše netradiční meruňky s tymiánem, které skvěle doplní maso, sýry nebo poslouží jako originální jedlý dárek. Tato svěží kombinace vás zaujme svou vůní a lehce exotickým nádechem. Pokud hledáte, jak zavařit meruňky jinak, tento recept si zamilujete.
Doporučujeme k nim také naše speciality jako Paštiku z grilovaného kuřátka, Kachní paštiku s jablky nebo Jeřabinový džem – vše najdete v našem e-shopu.
Počet sklenic 6 sklenice
Čas 60 minut
Náročnost 2/5
Počet sklenic: 6
Suroviny
- 1.5 kg meruněk
- 1 bio citron
- 750 ml vody
- 300 g cukru
- 2 lžičky lístků citronového tymiánu
- 40 ml citronového likéru (nebo citronové šťávy)
Postup přípravy
1
Citron omyjte horkou vodou, osušte, oloupejte kůru (na proužky nebo nastrouhejte) a vymačkejte šťávu.
2
Do hrnce dejte vodu, cukr, citronovou kůru, šťávu a tymián. Přiveďte k varu, nechte cukr zcela rozpustit. Odstavte a vmíchejte likér.
3
Meruňky krátce spařte (blanšírujte), zchlaďte, oloupejte, rozpulte a vypeckujte. Vkládejte je řeznou stranou dolů do sklenic.
4
Zalijte horkým nálevem cca 1 cm pod okraj. Použijte sklenice Weck typu tulipán, zavírejte víčky, gumičkou a svorkami.
5
Zavařujte ve vodní lázni při 90 °C po dobu 30 minut. Nechte zchladnout, svorky odstraňte a skladujte v chladu a temnu.
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář