Jablečná povidla

Hustá, tmavá a voňavá jablečná povidla si snadno připravíte i bez zbytečného míchání. Stačí jen čas, aby se jablka pomalu zpekla a získala plnou chuť.
Skvěle se hodí na chleba s máslem, do buchet, koláčů i závinů. V pěkných sklenicích WECK se z nich navíc stane originální jedlý dárek, který potěší v chladných podzimních dnech.
##PRODUCT-WIDGETS-40088##
Proč péct jablečná povidla v troubě
Tradičně se povidla vařila dlouhé hodiny, pečení v troubě je ale snadnější a bezpracné. Jablka se při něm pomalu zkaramelizují, zhoustnou a rozvine se jejich přirozená sladkost.
Cukr přidávejte jen podle kyselosti jablek – často není potřeba vůbec. Výsledkem jsou hustá, tmavá a voňavá jablečná povidla, ideální pro podzimní zavařování i jako náplň do buchet a koláčů.
Ingredience
- 3 kg jablek (oloupaná, bez jádřinců, na menší kusy)
- 300 ml jablečného moštu (nebo vody)
- cukr podle chuti (orientačně 200 g)
- 2 lžičky mleté skořice
- 5 ks celých hřebíčků (svázat do gázy / vyndat)
- 2 lžíce citronové šťávy
- volitelně: lžíce rumu na dochucení
##PRODUCT-WIDGETS-40084##
Recept na jablečná povidla
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.