🎁Naše produkty mají trvanlivost minimálně do 4/2026. Dárky můžete vybírat s předstihem – bez spěchu, bez starostí.🎄

Jablečná povidla

Jablečná povidla (z trouby)

Hustá, tmavá a voňavá jablečná povidla si snadno připravíte i bez zbytečného míchání. Stačí jen čas, aby se jablka pomalu zpekla a získala plnou chuť.

Skvěle se hodí na chleba s máslem, do buchet, koláčů i závinů. V pěkných sklenicích WECK se z nich navíc stane originální jedlý dárek, který potěší v chladných podzimních dnech.

Doporučené sklenice Weck

 ##PRODUCT-WIDGETS-40088##

Proč péct jablečná povidla v troubě

Tradičně se povidla vařila dlouhé hodiny, pečení v troubě je ale snadnější a bezpracné. Jablka se při něm pomalu zkaramelizují, zhoustnou a rozvine se jejich přirozená sladkost.

Cukr přidávejte jen podle kyselosti jablek – často není potřeba vůbec. Výsledkem jsou hustá, tmavá a voňavá jablečná povidla, ideální pro podzimní zavařování i jako náplň do buchet a koláčů.

Výnos cca 4 sklenice (370–500 ml)
Čas 20 min příprava + 3–4 h pečení + 30 min zavaření
Náročnost snadné

Ingredience

Množství: 4 sklenice
  • 3 kg jablek (oloupaná, bez jádřinců, na menší kusy)
  • 300 ml jablečného moštu (nebo vody)
  • cukr podle chuti (orientačně 200 g)
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 5 ks celých hřebíčků (svázat do gázy / vyndat)
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • volitelně: lžíce rumu na dochucení
Může se vám hodit

 ##PRODUCT-WIDGETS-40084##

Recept na jablečná povidla

1
Předehřejte troubu na 160 °C. Jablka promíchejte s moštem, citronovou šťávou a kořením (hřebíček v gáze).
2
Směs rozprostřete do hlubšího pekáče vyloženého pečicím papírem. Pečte 3–4 hodiny, dokud jablka výrazně nezhoustnou a nezkaramelizují. Nemíchejte často, jen občas setřete okraje stěrkou.
3
Vyjměte hřebíček, směs rozmixujte dohladka (ponorným mixérem). Podle chuti doslaďte cukrem a krátce dopékejte, až drží tvar na lžíci.
4
Ještě horká povidla naplňte do sklenic Weck. Volitelně kápněte lžíci rumu navrch, uzavřete a zavařujte 30 min při 90 °C.

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x