Kdoulový džem

Kdoule patří k opomíjenému ovoci, které po tepelné úpravě získává jemnou chuť a jedinečnou vůni. V kombinaci s citronem a kořením z ní vzniká lahodný džem z kdoulí, který je ideální nejen na pečivo, ale i do dezertů.
Tento podzimní džem je bohatý na vitamíny, posiluje zdraví a zároveň se skvěle hodí jako originální jedlý dárek. Stačí pár skleniček a máte připravenou delikatesu, která potěší rodinu i přátele v chladných dnech.
##PRODUCT-WIDGETS-40091##
Kdoule nejsou u nás příliš rozšířené, syrové chutnají trpce, ale po tepelné úpravě získají úžasnou chuť i vůni. Skvěle se hodí na přípravu kdoulového džemu, podobně jako jablka či hrušky.
Plody se sklízí většinou v říjnu a obsahují velké množství vitamínu C, vitamínů skupiny B i minerálů, jako je železo, draslík nebo zinek. Podporují trávení, pomáhají při bolestech v krku a dříve se používaly i jako přírodní osvěžovače prádla.
Pozor – nespleťte si kdouloň s okrasným kdoulovcem, jehož plody nejsou jedlé.
Ingredience na kdoulový džem
- 1 kg oloupaných kdoulí na kostičky (slupky nevyhazujte)
- 0,5 kg cukru
- 1 citrón (kůra + šťáva)
- 1 tyčinka skořice
- 2 hvězdičky badyánu
- voda
##PRODUCT-WIDGETS-40084##
Recept na kdoulový džem
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.