Mléčná rýže s karamelizovanými jablky

Krémová mléčná rýže se skořicí, doplněná o karamelizovaná jablka a křupavé mandlové lupínky, je dezert, který potěší malé i velké. Sladká ovocná chuť a jemná vůně skořice dělají z tohoto receptu ideální podzimní dobrotu.
Podávejte ve stylových skleničkách WECK, které dodají servírování šmrnc a promění obyčejný dezert v delikatesu hodnou slavnostního stolu.
##PRODUCT-WIDGETS-40091##
Proč ji zkusit
Tip na originální podzimní snídani i dezert: krémová mléčná rýže s voňavými karamelizovanými jablíčky. Není to jen pochoutka pro děti – dospělí jí také těžko odolají.
Podávejte ve stylových skleničkách WECK, které dodají servírování šmrnc a potěší každého strávníka.
Ingredience na mléčnou rýži
- 300 g rýže (na rizoto, např. carnaroli/vialone)
- 1 l polotučného mléka
- 1 lžička mleté skořice
- 2 lžíce třtinového cukru
Ingredience na karamelizovaná jablka
- 4–6 jablek (oloupaná, bez jádřinců, na malé kousky)
- 6 lžic třtinového cukru
- špetka mleté skořice
- hrst mandlových lupínků
- 2 lžíce másla
##PRODUCT-WIDGETS-40084##
Recept na mléčnou rýži s jablky
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.