🎁Naše produkty mají trvanlivost minimálně do 4/2026. Dárky můžete vybírat s předstihem – bez spěchu, bez starostí.🎄

Mléčná rýže s karamelizovanými jablky

Mléčná rýže s karamelizovanými jablky
Mléčná rýže s karamelizovanými jablky

Krémová mléčná rýže se skořicí, doplněná o karamelizovaná jablka a křupavé mandlové lupínky, je dezert, který potěší malé i velké. Sladká ovocná chuť a jemná vůně skořice dělají z tohoto receptu ideální podzimní dobrotu.

Podávejte ve stylových skleničkách WECK, které dodají servírování šmrnc a promění obyčejný dezert v delikatesu hodnou slavnostního stolu.

Doporučené sklenice Weck

 ##PRODUCT-WIDGETS-40091##

Proč ji zkusit

Tip na originální podzimní snídani i dezert: krémová mléčná rýže s voňavými karamelizovanými jablíčky. Není to jen pochoutka pro děti – dospělí jí také těžko odolají.

Podávejte ve stylových skleničkách WECK, které dodají servírování šmrnc a potěší každého strávníka.

Počet porcí cca 4 porce
Čas ~25–30 min vaření + pár minut na jablka
Náročnost snadné

Ingredience na mléčnou rýži

Počet porcí: 4
  • 300 g rýže (na rizoto, např. carnaroli/vialone)
  • 1 l polotučného mléka
  • 1 lžička mleté skořice
  • 2 lžíce třtinového cukru

Ingredience na karamelizovaná jablka

  • 4–6 jablek (oloupaná, bez jádřinců, na malé kousky)
  • 6 lžic třtinového cukru
  • špetka mleté skořice
  • hrst mandlových lupínků
  • 2 lžíce másla
Může se vám hodit

 ##PRODUCT-WIDGETS-40084##

Recept na mléčnou rýži s jablky

1
Do hrnce nasypte propláchnutou rýži, zalijte mlékem a pomalu zahřívejte.
2
Jakmile začne mléko probublávat, přidejte cukr a skořici, stáhněte na mírný plamen.
3
Vařte do měkka 25–30 minut (jako hustá kaše). Je-li rýže tvrdá, přilijte trochu mléka a pokračujte.
4
Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte jablka, zasypte cukrem a skořicí a za míchání zkaramelizujte.
5
Do dekorativních skleniček dejte rýži, navrch karamelizovaná jablka a posypte mandlemi.

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x