Nakládáná dýně

Nakládaná dýně
Podzim je čas dýní a zavařování. Pokud máte dýní nadbytek, zkuste je naložit do sladkokyselého nálevu – nakládaná dýně je výborná k pečenému masu, sýrům i zvěřinovým paštikám.
Zavařování dýně je rychlé, zvládnete ho za hodinu. Sklenice se skvěle vyjímají ve spíži a v chladných měsících přinesou chuť podzimní úrody až na váš talíř.
Doporučujeme zavařovat do sklenic WECK, které perfektně těsní a skvěle vypadají. A nezapomeňte přidat k dýni trochu koření – třeba zázvor nebo nové koření pro typickou podzimní chuť.
Doporučené sklenice Weck
##PRODUCT-WIDGETS-40041##
Ingredience na nakládanou dýni
- 1 dýně (cca 750 g očištěné a vydlabané dýně)
- 80 g celeru
- 1 cibule
- 250 ml vinného bílého octu
- 100 ml vody
- 1 lžička hořčičného semínka
- 1 lžička fenyklových semínek (pokud máte)
- 1 lžička pepře
- 1 lžička mleté kurkumy
- 2 tobolky kardamomu (pokud máte)
- 100 g cukru
- 1,5 lžičky soli
Může se vám hodit
##PRODUCT-WIDGETS-40040##
Recept na nakládanou dýni
1
V hrnci svařte ocet, cukr, vodu a koření. Na mírném ohni nechte cca 5 minut probublat.
2
Celer očistěte a nakrájejte na nudličky julienne. Dýni na kousky cca 1×1 cm, cibuli na tenké plátky.
3
Zeleninu vložte do rozvaru a vařte 5–10 minut, aby dýně lehce změkla.
4
Veškerou zeleninu naskládejte do zavařovacích skleniček Weck a zalijte vzniklou šťávou.
5
Zavařujte 30 minut na 90 °C.
A máte hotovo! Dýňovou zavařeninu si můžete vychutnávat v následujících měsících a ozvláštnit s ní jakýkoliv pokrm. A jestli máte dýní pořád přebytek, uvařte rovnou i jednoduchou dýňovou polévku, která vás překvapí výraznou chutí.
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář