Nakládané zelí s mrkví

Kvašené zelí s mrkví a jablky (domácí recept)
Kvašená zelenina je tradiční způsob, jak uchovat vitamíny a minerály pro chladné zimní měsíce. Nakládané zelí s mrkví a jablky nabízí nejen bohatý zdroj vitamínu C, ale i lahodnou chuť, která obohatí jídelníček. Skvělá příloha k masům, paštikám i studené kuchyni.
Doporučené sklenice Weck
##PRODUCT-WIDGETS-40078##
Počet porcí cca 3 sklenice (700 ml)
Čas 40 minut + 4 dny kvašení
Náročnost 2/5
Počet sklenic: 3
Proč kvasit zeleninu?
Nejlepší zásobárnou vitamínu C na zimu je kvašená zelenina. V nabídce máme i hotovou Zeleninádu. Chcete kvasit doma? Zkuste náš recept – nebo sáhněte po asijské variantě kimchi.
Ingredience na kvašené zelí
- 2000 g zelí (cca 1 střední hlávka)
- 2 velké mrkve
- 2 jablka
- 2 cibule
- 1 lžíce soli
Může se vám hodit
##PRODUCT-WIDGETS-40079##
Recept na kvašené zelí
1
Zelí a mrkev nastrouhejte nahrubo (zelí lze nakrouhat), cibuli nakrájejte na tenká půlkolečka. Vše promíchejte ve velké míse se solí, až začne pouštět šťávu.
2
Vmíchejte na tenké plátky/julienne nakrájená jablka. Směs pevně napěchujte do sklenic Weck, aby nezůstaly vzduchové bubliny.
3
Zatižte menším víčkem Weck; na víčko můžete položit vyvařený kámen či jiné závaží. Zakryjte fólií nebo víčkem tak, aby zelenina zůstala stále ponořená ve šťávě.
4
Nechte kvasit při pokojové teplotě přibližně 4 dny mimo přímé slunce. Každý den zkontrolujte, případné bubliny propíchněte a udržujte povrch čistý.
5
Po dokvašení uzavřete víčkem a uložte do lednice. Vydrží několik měsíců. Skvělé k našim paštikám.
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář