🎁Naše produkty mají trvanlivost minimálně do 4/2026. Dárky můžete vybírat s předstihem – bez spěchu, bez starostí.🎄

Nakládané zelí s mrkví

Recept na kysané zelí
Kvašené zelí s mrkví a jablky (domácí recept)
Kvašená zelenina je tradiční způsob, jak uchovat vitamíny a minerály pro chladné zimní měsíce. Nakládané zelí s mrkví a jablky nabízí nejen bohatý zdroj vitamínu C, ale i lahodnou chuť, která obohatí jídelníček. Skvělá příloha k masům, paštikám i studené kuchyni.
Doporučené sklenice Weck
##PRODUCT-WIDGETS-40078##
Počet porcí cca 3 sklenice (700 ml)
Čas 40 minut + 4 dny kvašení
Náročnost 2/5
Počet sklenic: 3

Proč kvasit zeleninu?

Nejlepší zásobárnou vitamínu C na zimu je kvašená zelenina. V nabídce máme i hotovou Zeleninádu. Chcete kvasit doma? Zkuste náš recept – nebo sáhněte po asijské variantě kimchi.

Ingredience na kvašené zelí

  • 2000 g zelí (cca 1 střední hlávka)
  • 2 velké mrkve
  • 2 jablka
  • 2 cibule
  • 1 lžíce soli

Může se vám hodit

##PRODUCT-WIDGETS-40079##

Recept na kvašené zelí

1
Zelí a mrkev nastrouhejte nahrubo (zelí lze nakrouhat), cibuli nakrájejte na tenká půlkolečka. Vše promíchejte ve velké míse se solí, až začne pouštět šťávu.
2
Vmíchejte na tenké plátky/julienne nakrájená jablka. Směs pevně napěchujte do sklenic Weck, aby nezůstaly vzduchové bubliny.
3
Zatižte menším víčkem Weck; na víčko můžete položit vyvařený kámen či jiné závaží. Zakryjte fólií nebo víčkem tak, aby zelenina zůstala stále ponořená ve šťávě.
4
Nechte kvasit při pokojové teplotě přibližně 4 dny mimo přímé slunce. Každý den zkontrolujte, případné bubliny propíchněte a udržujte povrch čistý.
5
Po dokvašení uzavřete víčkem a uložte do lednice. Vydrží několik měsíců. Skvělé k našim paštikám.

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x