🎁Naše produkty mají trvanlivost minimálně do 4/2026. Dárky můžete vybírat s předstihem – bez spěchu, bez starostí.🎄

Pomazánky z řepy

červená řepa
Řepové pomazánky – 2 inspirace

Červená řepa je podzimní zelenina, která by v jídelníčku rozhodně neměla chybět. Je plná vitamínů, minerálů a navíc dodá jídlům krásnou barvu i jemně nasládlou chuť. Skvěle se hodí do salátů, polévek i dezertů, ale výborná je i jako základ na pomazánku z řepy.

Máme pro vás hned dva rychlé recepty na pomazánky z červené řepy, které využijete k čerstvému pečivu, na podzimní svačinu i jako lehkou večeři.

Doporučené sklenice Weck

##PRODUCT-WIDGETS-40076## 

Počet porcí 4
Čas 70 minut
Náročnost 2/5
Počet porcí: 4

Řepová pomazánka á la tatarák

Ingredience

  • 2 ks střední řepy
  • sůl, pepř
  • kečup
  • plnotučná hořčice
  • worcesterová omáčka
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje (olivový nebo kvalitní slunečnicový)

Postup

1
Neoloupanou řepu vařte asi 1 hodinu, nebo pečte v alobalu na 160 °C.
2
Měkkou řepu oloupejte a nastrouhejte najemno.
3
Smíchejte s česnekem, kečupem, hořčicí, solí, pepřem a worcesterem.
4
Podávejte na topinkách; můžeš přidat plátek sýra a kopr.

Tvarohová pomazánka s řepou

Ingredience

  • 2 ks střední řepy
  • 250 g tvarohu
  • 100 g balkánského sýru
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř

Postup

1
Řepu uvař nebo upeč (cca 1 hodina) a oloupej.
2
Rozmixuj na drť, přidej česnek a rozdrobený balkánský sýr.
3
Vmíchej tvaroh a dochuť solí a pepřem.
4
Podávej na čerstvém pečivu.
 
 
 
 
 

Může se vám hodit

 ##PRODUCT-WIDGETS-40077##

pomazánka z červené řepy

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x