Pomazánky z řepy

Řepové pomazánky – 2 inspirace
Červená řepa je podzimní zelenina, která by v jídelníčku rozhodně neměla chybět. Je plná vitamínů, minerálů a navíc dodá jídlům krásnou barvu i jemně nasládlou chuť. Skvěle se hodí do salátů, polévek i dezertů, ale výborná je i jako základ na pomazánku z řepy.
Máme pro vás hned dva rychlé recepty na pomazánky z červené řepy, které využijete k čerstvému pečivu, na podzimní svačinu i jako lehkou večeři.
Doporučené sklenice Weck
##PRODUCT-WIDGETS-40076##
Počet porcí 4
Čas 70 minut
Náročnost 2/5
Počet porcí: 4
Řepová pomazánka á la tatarák
Ingredience
- 2 ks střední řepy
- sůl, pepř
- kečup
- plnotučná hořčice
- worcesterová omáčka
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje (olivový nebo kvalitní slunečnicový)
Postup
1
Neoloupanou řepu vařte asi 1 hodinu, nebo pečte v alobalu na 160 °C.
2
Měkkou řepu oloupejte a nastrouhejte najemno.
3
Smíchejte s česnekem, kečupem, hořčicí, solí, pepřem a worcesterem.
4
Podávejte na topinkách; můžeš přidat plátek sýra a kopr.
Tvarohová pomazánka s řepou
Ingredience
- 2 ks střední řepy
- 250 g tvarohu
- 100 g balkánského sýru
- 2 stroužky česneku
- sůl, pepř
Postup
1
Řepu uvař nebo upeč (cca 1 hodina) a oloupej.
2
Rozmixuj na drť, přidej česnek a rozdrobený balkánský sýr.
3
Vmíchej tvaroh a dochuť solí a pepřem.
4
Podávej na čerstvém pečivu.
Může se vám hodit
##PRODUCT-WIDGETS-40077##

Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář