🎁Naše produkty mají trvanlivost minimálně do 4/2026. Dárky můžete vybírat s předstihem – bez spěchu, bez starostí.🎄

Sirup z černého bezu

Recept na sirup z černého bezu
Sirup z černého bezu

Černý bez je jedním z neomylných poslů podzimu. Jeho plody – bezinky – dozrávají od srpna do října a jsou doslova přírodní pokladnicí vitamínů a antioxidantů. Už naše babičky z nich připravovaly bezový sirup, který pomáhal při nachlazení i chřipce.

Při sběru bezinek hledejte keře dál od silnic a vždy je dobře přebírejte. Čerstvé plody je nutné převařit nebo usušit, protože syrové bobule nejsou vhodné k jídlu. Výsledkem je ale lahodný sirup, který nejen zahřeje v chladných dnech, ale také posílí imunitu během celé podzimní sezóny.

Doporučené sklenice Weck

##PRODUCT-WIDGETS-38690##

Počet porcí cca 1 litr
Čas 24 hodin + 60 minut
Náročnost 2/5
Počet litrů: 1

Ingredience na sirup z černého bezu

  • 1000 g plodů černého bezu
  • 700 g třtinového cukru
  • 1 citron (šťáva)
  • skořice, hřebíček, badyán (volitelně)

Může se vám hodit

##PRODUCT-WIDGETS-40047##

Recept na bezový sirup

1
Otrhejte omyté plody, zalijte studenou vodou a nechte 24 hodin macerovat.
2
Po maceraci přidejte koření, citronovou šťávu a vařte 20 minut na středním plameni.
3
Vyjměte koření, směs rozmixujte a přepasírujte přes plátýnko.
4
Přisypte cukr a vařte dalších 20 minut, dokud sirup nezhoustne.
5
Ještě horký sirup plňte do sterilních sklenic a nechte vychladnout.
Tip: Sirup nalijte do sklenic Weck, přidejte stužku a máte krásný dárek. Pro dospělé můžete připravit i bezinkový likér – stačí do kořeněného sirupu přidat cca ⅓ rumu. Sirup je výborný i do jogurtu, na palačinky nebo vafle.

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

x