Domácí zabíjačkové hody
Abyste si užili poctivé zabijačkové dobroty, nemusíte zabíjet vepříka na dvorku. Stačí si koupit suroviny u dobrého řezníka a připravit si zabijačkové hody ve vaší kuchyni. Máme pro vás několik nápadů, jak si užít období masopustních veselic u vás doma.
##PRODUCT-WIDGETS-41051##
Klasikou všech klasik jsou oblíbené škvarky. Ty si můžete připravit předem a hostům potom nabídnout nejen jako křupavé kousky, ale i namazané na chlebu v podobě božské škvarkové pomazánky. Škvarky stačí pomlít, smíchat se solí a pepřem, případně dotáhnout k dokonalosti bylinkami. Sádlo, které vám při škvaření zbyde, uchovejte pro přípravu dalších pokrmů.
Jako základ a předkrm vyzkoušejte talíř plný vařeného masa. Nakupte masitá vepřová kolena, plec nebo laloky. Milovníci vnitřností by neměli zapomenout na vepřové srdce a jazyk. Očištěné maso a vnitřnosti uvařte v osolené vodě s bobkovým listem a kořením (nové koření, pepř). V polovině varu přidejte kořenovou zeleninu. Maso vařte asi 2 hodiny a podávejte s křenem, hořčicí, kyselou okurkou a panákem pálenky. Vývar si schovejte na polévku.
Většinou se jako zabijačková polévka připravuje prdelačka – vývar se syrovou vepřovou krví, doplněný kroupami, majoránkou a česnekem. Jednoduchá, silná a poctivá polévka, která potěší každého gurmána.
Jako hlavní jídlo doporučujeme zabijačkový guláš dušený v troubě. Pokud milujete chuť vepřového masa, určitě ochutnejte naše vepřové maso ve vlastní šťávě, které je připraveno tradičním způsobem jen se solí a bez přidané vody. Za vyzkoušení stojí i vepřové maso uzené na bukovém dřevě a náš hanácký „majstrštyk“ – Zapečený tvarůžek ve vepřové paštice.
Klasickou zabijačkovou specialitu tlačenku můžete nahradit vepřovým sulcem. Díky přípravě ve skleničkách Weck není proces náročný a výsledek je efektní i praktický.
A samozřejmě nesmí chybět i delikatesy do zásoby. Nedáme dopustit na francouzskou pochoutku Rilletes – masovou pomazánku z prorostlého bůčku vařeného ve vlastním sádle, s bílým vínem a bylinkami.
##PRODUCT-WIDGETS-40954##
Diskuze (0)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.