Italská panna cotta se špendlíkovým džemem

panna cotta

 

CO BUDETE POTŘEBOVAT
  • 5 plátků želatiny
  • 600 ml smetana ke šlehání
  • 60 g cukru (raději světlý, třtinový vám zanechá panna cottu nahnědlou)
  • 1 vanilkový lusk (jen semínka vyškráblá tupou stranou nože)
  • Na ozdobení:
  • Špendlíkový džem Via Delicia 
  • plátek pomeranče

Na italském dezertu panna cotta je nádherná jeho jednoduchost, vše zde stojí na třech základních surovinách - smetaně, cukru a vanilce. Jde o velmi populární recept, který v překladu znamená vařená smetana.

Ta je jemně oslazená a dochucená vanilkou. Aby opravdu ztuhla používá se do ní želatina. My jsme k přípravě použili skleničky Weck a dezert v nich i servírujeme. Vyhneme se tak možnému problému při vyklopení panna cotty z formiček. Ne vždy totiž drží ten správný tvar.

JAK NA TO:

Plátky želatiny namočíme na cca 5 minut do 0,5 litru studené vody a necháme lehce nabobtnat. Poté slijte a želatinu ještě trochu “vyždímejte”.

V rendlíku si rozehřejte smetanu smíchanou s cukrem a vanilkou. Těsně před varem smetanu odstavte, trochu (přibližně 1 dcl) nalijte k nabobtnalým plátkům želé, pořádně promíchejte, až je želé zcela rozpuštěné. Tuto směs přilijte zpět do rendlíku a znovu dobře promíchejte metličkou.

Směs rozlijte do připravených skleniček Weck cca 2 cm pod okraj a dejte do ledničky na minimálně 4 hodiny zatuhnout.

Ozdobíme vrstvou špendlíkového džemu a plátkem pomeranče.

x

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení